Φονική κακοκαιρία: Μια γυναίκα νεκρή στην Καλαμάτα και άλλη μία αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα
Φονική κακοκαιρία: Μια γυναίκα νεκρή στην Καλαμάτα και άλλη μία αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα

Φονική αποδείχθηκε η κακοκαιρία που έπληξε κυρίως τη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Τα ξημερώματα από τις πλημμύρες στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, που βρέθηκε στο μάτι των ισχυρών βροχοπτώσεων και των καταιγίδων έχασε τη ζωή της μία γυναίκα 63χρονών που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα σε χωριό της Μεσσηνίας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο. Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός. Εξαιτίας των πλημμυρών και της λάσπης είναι δύσκολο να φτάσουν στο σημείο τα οχήματα της Πυροσβεστικής!

Στη Νέα Μηχανιώνα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον σύζυγο μιας νεαρής γυναίκας πως εκείνη δεν απαντά στις κλήσεις του. Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι εκείνη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, καταστάστηματα και καλλιέργειες καταστράφηκαν. Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών μετρούν τις πληγές τους από τον πρώτη ισχυρή φθινοπωρινή κακοκαιρία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications