ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΛΕΩ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ" – ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΛΕΩ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην Μυτιληνή την Κυριακή που μας πέρασε δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη υποστολή σημαίας, ούτε στο Κάστρο της Πόλης, ούτε στο Λιμάνι!

Στην πόλη της Μυτιληνης κάθε Κυριακή στο κέντρο της πόλης στο λιμάνι της πόλης γίνεται με την ανατολή η έπαρση της σημαίας και με την δύση του ηλίου η υποστολή της. Η τελετή γίνεται παρουσία στρατιωτικής μπάντας και αγήματος αποτελούμενη από έναν λόχο τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. Χτες 11/9/16 Κυριακή πλίθος κόσμου (με πολλά παιδιά ) περίμενε να γίνει η υποστολή όπως κάθε Κυριακή.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΛΕΩ

Οι στρατονόμοι ήτανε στην θέση τους στον ιστό της σημαίας και περιμένανε το άγημα το οποίο είχε φτάσει με οχήματα σε συγκεκριμένο σημείο 200 μετρά πιο μακριά οπού παρελαυνοντας θα έφτανε στο σημείο. Ξαφνικά ερχεται κάποιος αξιωματικός με πολιτικά κατι λέει στους στρατονόμους και εκείνοι κάνουνε την υποστολή χωρίς την παρουσία του αγήματος το οποίο μπήκε στα οχήματα και αποχώρησε. Γνωρίζετε για ποιο λόγο δεν έγινε το τελετουργικό το οποίο γίνεται εδώ και 20 χρονιά ανελλιπώς?

Εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες άγημα του στρατού,παλαιότερα σε πεζοπόρο σχηματισμό,τωρα μηχανοκίνητα μεταφερόμενο,πραγματοποιει έπαρση το πρωί και υποστολή το απόγευμα της ελληνικής σημαίας στο φρούριο της Μυτιληνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,την περασμένη Κυριακή η υποστολή της σημαίας ματαιώθηκε και αυτό διότι στο λιμάνι της Μυτιλήνης ειχαν ξεσπάσει ταραχές και επεισόδια μεταξύ ομάδας λαθρομεταναστων και της λιμενικής αστυνομίας,και κατόπιν προτροπής της λιμενικής αστυνομίας προς το άγημα του στρατού η υποστολή της σημαίας ματαιώθηκε.

Και αυτό διότι φοβήθηκαν ότι στο άκουσμα του εθνικού ύμνου που συνοδεύει την υποστολή της σημαίας θα εξαγριωνόταν περισσότερο οι εξεγερμένοι λαθρομεταναστες. Αυτό λογικά δεν πρέπει να έχει συμβεί σε καμια χωρα του κόσμου,και δείχνει ανάγλυφα την κατάντια που εχουμε περιέλθει,και μαλιστα σε ένα ακριτικό νησί ,που θα πρέπει το φρόνημα των κάτοικων να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.

Δείτε την υποστολή σημαίας όπως γίνεται κανονικά ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ:

fyllokaiftero1

Post A Comment:

3 comments

Unknownείπε...

μα γιατι? οι λαθρομεταναστες(οπως και οι λαθροπροσφυγες, οι Τουρκοι, οι Σκοπιανοι, οι Βουλγαροι, οι κομμουνιστες, οι τσυριζαιοι) ειναι φιλοι μας...αφου.

nefeliείπε...

Τι περιμένετε από την ξεπουλημένη και προδοτική, κατοχική πολιτεία να κάνει;;;;;;
Εσείς τι κάνετε;;;;;
Θα μπορούσατε αν μη τι άλλο.....να τραγουδήσετε ΕΣΕΙΣ τον Εθνικό μας Ύμνο!!!!
Σταματήστε να γκρινιάζετε για πράγματα που είναι εδώ και χρόνια γνωστά και κάντε κάτι!!!!

Nikeείπε...

Ai Sixtir!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications