5 Σεπ 2016

Προετοιμασίες παγκόσμιας σύγκρουσης: ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκού στρατού ως «αιχμή» εναντίον της Ρωσίας

Προετοιμασίες παγκόσμιας σύγκρουσης: ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκού στρατού ως «αιχμή» εναντίον της Ρωσίας

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg χαιρέτισαν την πρόταση της Ουγγαρίας και της Τσεχίας για την επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ, για την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού στρατού, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

«Η συζήτηση για το θέμα αυτό ενεργοποιείται, όχι μόνο χάρη στις πρωτοβουλίες της Ανατολικής Ευρώπης. Οι Γάλλοι και Ιταλοί συνάδελφοι είναι προς την ίδια κατεύθυνση », είπε ο Steinmeier μετά από μια συνάντηση με τον Stoltenberg στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών θεωρεί ότι η δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού αποτελεί μακροπρόθεσμος στόχος της ΕΕ.Ο Jens Stoltenberg, με τη σειρά του, σημείωσε ότι «οι απαιτήσεις ασφαλείας για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι οι ίδιες» , έτσι ώστε η επέκταση της συνεργασίας θα είναι επωφελής για όλους.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί η εμφάνιση των διπλών δομών. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να επικαλύπτονται, αλλά να αλληλοσυμπληρώνονται», τόνισε ο Stoltenberg .

Ο ίδιος χαιρέτισε την πρωτοβουλία Steinmeier να αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων. Ο Stoltenberg δήλωσε ότι η πρόταση έγινε εγκαίρως, και δεν υπάρχει καμία αντίφαση στο γεγονός ότι, από τη μία πλευρά, επικρίνεται η Ρωσία για παραβίαση της σύμβασης, «και από την άλλη εργαζόμαστε για την εναρμόνιση μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής συμφωνίας».

Η ουσία όμως παραμένει η ίδια , ο ευρωπαϊκός στρατός θα αντικαταστήσει σταδιακά τους εθνικούς στρατούς επιβάλλοντας τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται στις Βρυξέλλες ερήμην των Ευρωπαίων πολιτών.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Προετοιμασίες παγκόσμιας σύγκρουσης: ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκού στρατού ως «αιχμή» εναντίον της Ρωσίας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications