Οι ΗΠΑ παρέδωσαν τελεσίγραφο στη Ρωσία: «Σταματήστε τώρα την επιχείρηση στο Χαλέπι ….» Εξόπλισαν τον FSA με πυραυλικά συστήματα (βίντεο)
Οι ΗΠΑ παρέδωσαν τελεσίγραφο στη Ρωσία: «Σταματήστε τώρα την επιχείρηση στο Χαλέπι ….»

Ραγδαίες εξελίξεις καθώς πριν λίγο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι απέστειλε «τελεσίγραφο» στην Μόσχα απειλώντας με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων «εάν η Ρωσία δεν σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι» ενώ εξόπλισαν τους τζιχαντιστές με συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών BM 21 Grad. Το pentapostagma.gr ήδη έχει το βίντεο που το πιστοποιεί.

Αυτήν την στιγμή η διπλωματική κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ έχει ανέλθει σε επίπεδο κρίσεως με την Κούβα το 1962 , και οι απειλές διαδέχονται η μία την άλλη.Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι Κέρυ εξέδωσε τελεσίγραφο προς το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποιώντας τον ότι αν τα ρωσικά αεροσκάφη δεν διακόψουν τον ανηλεή βομβαρδισμό του Χαλεπίου , οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον θα επανέλθουν στα επίπεδα του Ψυχρού Πολέμου και ακόμη χειρότερα.

Ο εκπρόσωπος Κέρι, John Kirby, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις ρωσικές και συριακές επιθέσεις σε νοσοκομεία, υδραγωγεία και άλλες μη στρατιωτικές υποδομές στο Χαλέπι.Επειδή όμως η αμερικανική υποκρισία και η «διγλωσσία» δεν έχει όρια το πρακτορείο ειδήσεων Reuters , επιβεβαίωσε ότι η συριακή αντιπολίτευση παρέλαβε συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών «Grad», από το «εξωτερικό».

Πρόκειται για πυραυλικά συστήματα τα οποία απογειώνουν στην κυριολεξία την πολεμική , το τονίζουμε αυτό, την δυνατότητα των ανταρτών του FSA.Πληροφορίες της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU, αναφέρουν και την μετακίνηση Αμερικανών , Βρετανών και ενδεχομένως και Τούρκων «στρατιωτικών συμβούλων» στις τάξεις της συριακής αντιπολίτευσης .

Όλα αυτά προδικάζουν μια χερσαία αναμέτρηση «Ρωσίας και ΗΠΑ» δια αντιπροσώπων με στόχο την τελική νίκη. Αφού οι τζιχαντιστές εξολοθρεύονται μαζικά από τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, πρέπει να βρεθεί άλλος αντίπαλος για τον Πούτιν στην Συρία.Ο Κέρι μάλιστα είπε στο Λαβρόφ ότι η Ρωσία έχει εξ΄ολοκλήρου την ευθύνη για τη χρήση εμπρηστικών βομβών σε αστικές περιοχές. Μάλιστα επιστρατεύτηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν , ο οποίος καταδίκασε τις επιθέσεις χαρακτηρίζοντάς τες ως «εγκλήματα πολέμου».

«Ας είμαστε σαφείς. Εκείνοι που χρησιμοποιούν όλο και πιο καταστροφικά όπλα ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Ξέρουν ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου », δήλωσε ο Μπαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας.Την άκρως επικίνδυνη κατάσταση στην Συρία επιβεβαιώνει και η αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Ελλάδα του νέου Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Κέρτις Σκαπαρότι.

Η χώρα μας γειτνιάζει με τις εξελίξεις και ενδεχομένως να απαιτηθεί και η συνδρομή με διευκολύνσεις σε αυτό που εξελίσσεται με αφορμή το Χαλέπι .Όπως όμως λοιπόν γίνεται απολύτως σαφές και κατανοητό ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ξεκινάει από την Συρία, και ο κόσμος θα συγκλονιστεί από τα αυτά που έρχονται, με ευθύνη πάντα των ΗΠΑ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications