13 Σεπ 2016

Οι ΗΠΑ θα δώσουν 38 δις. δολάρια ως στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ πριν τη λήξη θητείας του Ομπάμα

Οι ΗΠΑ θα δώσουν 38 δις. δολάρια ως στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ πριν τη λήξη θητείας του Ομπάμα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters,ΗΠΑ και Ισραήλ, συμφώνησαν σε στρατιωτική βοήθεια ύψους 38 δις δολαρίων και διάρκειας 10 ετών, ενώ αναμένεται να την υπογράψουν εντός των επόμενων ημερών.

Η συγκεκριμένη βοήθεια αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα αλλά περιλαμβάνει μεγάλες παραχωρήσεις εκ μέρους του Ισραήλ, όπως να μην ζητήσει πρόσθετους πόρους από το Κογκρέσο, ενώ ειδική ρύθμιση καταργείται, η οποία επέτρεπε στο Ισραήλ να δαπανά μέρος της αμερικανικής βοήθειας που λάμβανε στη δική του αμυντική βιομηχανία αντί στα αμερικανικής κατασκευής όπλα.

Οι δύο ηγέτες, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου , εξακολουθούν να διαφωνούν στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπογράφηκε πέρυσι το καλοκαίρι μεταξύ των έξι μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν.

ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν η συμφωνία να υπογραφεί πριν λήξει τον Ιανουάριο η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα, ως σημαντική κληρονομιά του Ομπάμα.

Η συμφωνία, γνωστή ως μνημόνιο κατανόησης ή MOU, προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας τουλάχιστον 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, από 3,1 δισεκ. ετησίως που ορίζει η υφιστάμενη συμφωνία η οποία εκπνέει το 2018, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Νετανιάχου συμφώνησε επίσης να σταματήσει το Ισραήλ να χρησιμοποιεί το 13% των αμερικανικών χρημάτων σε αγορές καυσίμων για τις ένοπλες δυνάμεις.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι ΗΠΑ θα δώσουν 38 δις. δολάρια ως στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ πριν τη λήξη θητείας του Ομπάμα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications