Ο ύπουλος μπολσεβίκος Φίλης και η ασυδοσία της Ν.Δ.
Ο ύπουλος μπολσεβίκος Φίλης και η ασυδοσία της Ν.Δ. ()

Πρόσφατα παραδείγματα, οι τηλεοπτικές άδειες. Δεν τον θέλει τον διαγωνισμό για τις άδειες, βρε αδερφέ! Τι είναι οι καναλάρχες για να έχουν άδειες, περιπτεράδες ή καστανάδες; Είναι δυνατόν οι πάμπλουτοι αυτοί Έλληνες επιχειρηματίες να καλούνται να πληρώσουν για να εκπέμψουν πανελλαδικά, να καλούνται να έχουν μίνιμουμ αριθμό εργαζομένων, να πρέπει να τα σκάσουν για τις δημόσιες συχνότητες και μάλιστα να δώσουν και πολλά; Τι πάει να πει “Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που τα κανάλια εκπέμπουν χωρίς άδειες";

Αρθρογράφος: Γιάμαλη Αναστασία

Ασυδοσία και απορρύθμιση. Απορρύθμιση και ασυδοσία. Αυτή φαίνεται πως είναι η γραμμή της Ν.Δ. έναντι των κοινωνικών τάξεων υπέρ των οποίων μεροληπτεί, υπέρ των πολύ πλουσίων και υπέρ των λαμόγιων θα συμπέραινε κανείς, αν αναλογιστεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαρρηγνύει ιμάτια όλους αυτούς τους μήνες για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα. Πρόσφατα παραδείγματα, οι τηλεοπτικές άδειες. Δεν τον θέλει τον διαγωνισμό για τις άδειες, βρε αδερφέ!

Τι είναι οι καναλάρχες για να έχουν άδειες, περιπτεράδες ή καστανάδες; Είναι δυνατόν οι πάμπλουτοι αυτοί Έλληνες επιχειρηματίες να καλούνται να πληρώσουν για να εκπέμψουν πανελλαδικά, να καλούνται να έχουν μίνιμουμ αριθμό εργαζομένων, να πρέπει να τα σκάσουν για τις δημόσιες συχνότητες και μάλιστα να δώσουν και πολλά; Τι πάει να πει “Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που τα κανάλια εκπέμπουν χωρίς άδειες"; Δεν τους νοιάζει. Δεν το χωράει ο νους τους... Και να οι συγκρίσεις με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και να οι αναλογίες με τη Σοβιετία...

Άλλο παράδειγμα είναι η μεταρρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας, η μεταρρύθμιση που δεν είναι δα και ριζοσπαστική και βάζει απλά ένα πλαίσιο κανόνων για εργαζόμενους και για τα ίδια τα σχολεία και τα φροντιστήρια πολεμάται ως μπολσεβικισμός. Και καλά τα κανάλια, είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τα σχολεία, όμως, είναι δυνατόν να τα θεωρούμε έτσι σκέτα νέτα ιδιωτικές επιχειρήσεις; Τότε γιατί να μην έχουμε και καθηγητές που κάνουν μαθητεία αμισθί να διδάσκουν κάθε εξάμηνο, και μαθητές πειραματόζωα; Και να κερδίζουν οι γονείς το κατιτίς τους, μια έκπτωση στα δίδακτρα π.χ... Τα επιτρέπει αυτά η ελεύθερη αγορά.

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επικαλέστηκε και άρθρο του Παύλου Μπακογιάννη με το οποίο τασσόταν υπέρ της μονιμότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση ενός σχολείο - εκπαιδευτήριο και όχι σχολείο - επιχείρηση. Η μεταρρύθμιση Φίλη όμως δεν πάει τόσο μακριά - όσο το άρθρο του Π. Μπακογιάννη, που επισημαίνει ορθά πως «όσο περισσότερο εξαρτάται αυτός που διδάσκει από τον εργοδότη, τόσο περισσότερο είναι το σχολείο επιχείρηση και τόσο λιγότερο σχολείο και εκπαιδευτήριο» και συνεχίζει λέγοντας πως «η πρώτη υποχρέωση που θα έπρεπε να επιβληθεί στους επιχειρηματίες - πωλητές Παιδείας είναι η μονιμότητα του διδακτικού προσωπικού για να μπορεί αυτό απερίσπαστα και μακριά από επιχειρηματικές πιέσεις να αφιερωθεί στη δουλειά του» - καθώς δεν φέρνει μονιμότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, απλά επαναφέρει το καθεστώς των αιτιολογημένων απολύσεων που καταργήθηκε επί Αρβανιτόπουλου.

Το ίδιο και με τα φροντιστήρια. Δεν γίνεται οι διδάσκοντες, νέοι και νέες στην πλειονότητά τους, να αμείβονται με τρία ευρώ την ώρα. Το υπουργείο Παιδείας καθιερώνει μια διαδικασία όπου με εικοσιμία ώρες εργασίας εβδομαδιαίως οι διδάσκοντες να έχουν πλήρη κοινωνική ασφάλιση και κατά συνέπεια καλύτερη αμοιβή.

Φαίνεται, όμως, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταλανίζεται από μια σκληρή ιδεολογική και πολιτική σύγκρουση που, αντί να είναι προωθητική, την οδηγεί στη συρρίκνωση, καταδικάζοντάς τη να γίνει ο ζωτικός πολιτικός χώρος μόνο των πλουσίων. Στη Ν.Δ. του 2016, έχουν κάνει κατάληψη οι Βορίδηδες (ίσως και οι πελάτες τους)...

ΥΓ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ βάζουμε και ενα σχόλιο απο το www.alfavita.gr, φαίνεται οτι κατάλαβαν πολλοι οτι ειναι μιάσματα που λέμε εμείς εδω, καταλάθος τους ψηφίσαν; απο το 2013 λέγαμε τι ειναι οι αριστεροί κομμουνιστές! που ηταν παντα πίσω απο το ΠΑΣΟΚ ειδικά!και δημιούργησαν το ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΚΚΕ(σπείρα να μαζεύει τα μιασματα απο σχόλες γιατι δεν ξερουν που θα γεννηθεί ενα μίασμα!για όσους μπορουν να καταλάβουν!) ως κατι νέο! : Κάνετε χαμηλού επιπέδου πολιτική πατώντας στην φτώχεια. Είστε βρωμερά μιάσματα. Σιχαμερές μπαμπακίνες. Λύματα των βοθροκάναλων. Σκουπίδια ανθρώπινα, λουμπεν στοιχεία της κοινωνίας, ναυάγια της ζωής που σας ψήφισαν κατά λάθος να διαχειριστείτε το καράβι που βουλιάζει εν τη απελπισία τους.ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΡΕ!!!!
σκουπίδια της κοινωνίας είστε! κουπιδοαπόψεις λέτε!
Πεινασμένοι χλιμίτζουρες είστε!Τριμμένα, ξεβαμμένα, σαρακοφαγωμένα, τσαλακωμένα, αφοδράριγα, ξεθωριασμένα, ηλιοκαμένα, σιδηροκαμένα, τρούπια αδειανά πουκάμισα είστε!Σκουπιδάνθρωποι!Εσμός συμπλεγματικών «αμφί» , «τρανς», «ομό» , «παρά», «διά» , είστε! Τρύπιες γαλότσες είστε!Παλιάνθρωποι είστε!Καναλοβοθρολύματα!ΟΥΣΤ!!!!!!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications