Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην συνοικία Τσέλσι του Μανχάταν.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην συνοικία Τσέλσι του Μανχάταν.

Τρόμος και πανικός στη Νέα Υόρκη μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου προκαλώντας τον τραυματισμό 29 ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο μηχανισμό, πιθανότατα τοποθετημένο σε κάδο απορριμάτων και ήταν «σκόπιμη πράξη» κατά τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ο οποίος πάντως έσπευσε να τονίσει ότι για την ώρα η ενέργεια δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Tο Τσέλσι είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες συνοικίες του Μανχάταν. Εκεί βρίσκονται πολλά μπαρ και εστιατόρια. Η έκρηξη, η οποία ήταν “εκκωφαντική”, σημειώθηκε έξω από το οίκημα Associated Blind Housing στο 135 W. 23ο Δρόμο. Το οίκημα προσφέρει στέγη, εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες στους τυφλούς.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα 8χρονο παιδί. Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο που έσπευσε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της έκρηξης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις «αξιόπιστης και συγκεκριμένης απειλής», εναντίον της πόλης. «Δεν βλέπουμε σχέση με την τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Στην περιοχή, λίγα τετράγωνα μακριά από το σημείο της έκρηξης, βρέθηκε μία συσκευή. Σύμφωνα με το CNN, φαίνεται πως πρόκειται για χύτρα ταχύτητος, με καλώδια στο επάνω μέρος, που είναι συνδεδεμένα με κινητό τηλέφωνο. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία με ανακοίνωσή της είχε ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά από τα παράθυρά τους, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε αυτή τη συσκευή.

«Ενιωσα μία ισχυρή έκρηξη και ήταν σαν να χτύπησε ένας κεραυνός το κτίριο. Ταρακουνήθηκε το έδαφος», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο CNN, ο οποίος βρισκόταν σε ένα από τα πολλά εστιατόρια την ώρα της έκρηξης. «Ολοι έτρεξαν έξω από το εστιατόριο, στον δρόμο. Ολη η πόλη ήταν στον δρόμο», πρόσθεσε. «Είδαμε ξαφνικά μία λάμψη, ακούσαμε ουρλιαχτά και είδαμε πολύ καπνό», είπε άλλος κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο BBC.

Η έκρηξη έγινε γρήγορα θέμα στην προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο, με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ να τη σχολιάζει κατά την εμφάνισή του σε συλλαλητήριο στο Κολοράντο. "Λίγο πριν κατέβω από το αεροπλάνο, βόμβα εξερράγη στη Νέα Υόρκη και κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει", είπε ο Τραμπ, ώρες προτού αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης μιλήσουν δημόσια για την έκρηξη. "Καλύτερα να είμαστε πιο σκληροί, παιδιά".

Η αντίπαλός του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έκανε μια δήλωση στο αεροπλάνο της προεκλογικής εκστρατείας της στο έδαφος στη Νέα Υόρκη, λέγοντας πως είχε ενημερωθεί για τις "βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ". Αλλά είπε πως θα περιμένει έως ότου έχει περισσότερες πληροφορίες προτού σχολιάσει περαιτέρω.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications