Ινδονησία: ξεθάβουν τους προγόνους τους. Το γιατί θα σας κάνει να σαστίσετε!
Ινδονησία: ξεθάβουν τους προγόνους τους. Το γιατί θα σας κάνει να σαστίσετε!

Για ακόμη χρονιά, άνθρωποι...της φυλής Torajan στην Ινδονησία περιφέρουν με περηφάνια τους νεκρούς συγγενείς τους, τους οποίους έχει ξεθάψει και ντύσει με καινούρια ρούχα στο πλαίσιο ενός αρχαίου τελετουργικού που έχει ως στόχο να τους δείξει σεβασμό.

Κάθε τρία χρόνια, η φυλή από το νησί Sulawesi κάνει εκταφή των νεκρών της τους οποίους πλένουν και τους φοράνε καινούρια ρούχα. Στη συνέχεια δημιουργούν οικογενειακές φωτογραφίες στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ γνωστό ως Ma'nene. Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή των ανθρώπων της φυλής Torajan, που ζει σε μια ορεινή περιοχή της Ινδονησίας είναι η κηδεία.

Ινδονησία: ξεθάβουν τους προγόνους τους.
Ινδονησία: ξεθάβουν τους προγόνους τους.
Ινδονησία: ξεθάβουν τους προγόνους τους.
Ινδονησία: ξεθάβουν τους προγόνους τους.

Οι περισσότεροι εξοικονομούν χρήματα σε όλη τη ζωή τους, ώστε ν μπορούν να έχουν μια σεβαστή ταφή για τον εαυτό τους ή για τα μέλη της οικογένειας τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η κηδεία του θανόντος πραγματοποιείται αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και χρόνια μετά το θάνατό τους, μέχρι η οικογένεια να έχει βρει χρήματα για να πληρώσει για την πολυδάπανη κηδεία.

Αλλά η κηδεία δεν είναι η τελευταία φορά που βλέπουν οι συγγενείς τον νεκρό τους και έτσι έγινε και φέτος. Κάθε φορά που πεθαίνει ένας ηλικιωμένος χωρικός, το σώμα του είναι τυλιγμένο σε διάφορα στρώματα από ύφασμα και κάθε τρία χρόνια ξεθάβεται και θαυμάζεται από τους αγαπημένους ντυμένος με διαφορετικά ρούχα.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι μεταξύ άλλων να αντικατασταθούν και να επισκευαστούν τα φέρετρα ώστε να εμποδίζουν όσο αυτό είναι δυνατόν την αποσύνθεση. Ουσιαστικά γι’ αυτή τη φυλή της Ινδονησία, ο θάνατος δεν είναι το τελικό βήμα, αλλά μόνο ένα βήμα σε μια επόμενη πνευματική ζωή.

Η κηδεία είναι ένα κομβικό σημείο της μετάβασης και κάποιες τελετές διαρκούν ακόμη και μία εβδομάδα μέσα σε εορταστικό κλίμα

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications