Η Αθήνα κοιμάται και η Γαλλία φλέγεται: Άγριες συγκρούσεις σώμα με σώμα για τα μέτρα λιτότητας- Δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις
Η Αθήνα κοιμάται και η Γαλλία φλέγεται: Άγριες συγκρούσεις σώμα με σώμα για τα μέτρα λιτότητας- Δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις

Η Αθήνα…κοιμάτα και η Γαλλία φλέγεται με το Παρίσι, τη Ναντ και τη Ρεν να έχουν παραδοθεί στις άγριες συγκρούσεις σώμα με σώμα με τις δυνάμεις ασφαλείας και τους εξαγριωμένους πολίτες. Για μια ακόμη φορά χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας και των μέτρων λιτότητας του Φ.Ολάντ!

Για 14η φορά, διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους τόσο της γαλλικής πρωτεύουσας, όσο και άλλων 100 πόλεων, ζητώντας την απόσυρση του νόμου στο σύνολό του.Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης του Παρισιού, ένας διαδηλωτής και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ο ένας από τους αστυνομικούς φέρει έγκαυμα στο πόδι. Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν.

Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης.Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν πριν και μετά την κινητοποίηση όπου ομάδες νέων φώναζαν συνθήματα όπως «όλοι σιχαίνονται την αστυνομία».Στη Νάντη και τη Ρεν, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο πόλεις της δυτικής Γαλλίας, σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς.

Στο Μπελφόρ, στα ανατολικά, η κινητοποίηση εξελίχθηκε σε διαδήλωση των εργαζομένων του ομίλου Alstom που ζητούν να μην κλείσει το τοπικό εργοστάσιο, το «λίκνο» της εμβληματικής υπερταχείας TGV. Η διεύθυνση επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες μονάδες.Οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η διαδήλωση είχε επίσης ως στόχο να συνεχιστούν οι πιέσεις απέναντι στην κυβέρνηση που κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την εκλογική βάση της.

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εντελώς αδιάλλακτη κυβέρνηση. Ασφαλώς θα πληρώσει το τίμημα στις εκλογές και σε όλα τα επίπεδα», προέβλεψε η Σεσίλ Γκοντάρ-Λαλάν, του συνδικάτου Solidaires.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Πάρε τα 400 χρόνια σκλαβιάς για να δεις πως αντιδρούν οι Έλληνες, κοίτα και τώρα πως αντιδρούν ''ησύχως''......και μετά για ούζα, κεμπάπ, καφετέριες, σκυλάδικα.......
Αυτή η νέα γενιά Ελλήνων πραγματικά πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπερασπιστεί την Πατρίδα, την στιγμή που δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε το ψωμί του?


Φίλος

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications