Aποκάλυψη: Φοράτε «συνθετικές» γούνες φτιαγμένες από σκύλους και γάτες!
Aποκάλυψη: Φοράτε «συνθετικές» γούνες φτιαγμένες από σκύλους και γάτες!

Διαμαρτυρία στο κέντρο της Μαδρίτης διοργάνωσαν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων πως εντόπισαν μεγάλες παρτίδες ρούχων από «συνθετική γούνα», που στην πραγματικότητα ήταν φτιαγμένα από γούνα σκύλου και γάτας!

Ίσως να μην είναι η πρώτη φορά που ακτιβιστές επιλέγουν αυτήν τη μέθοδο διαμαρτυρίας, ούτε όμως και η τελευταία, ωστόσο αυτή τη φορά ο λόγος είναι πραγματικά μία είδηση που σοκάρει! Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως παρτίδες εισαγόμενων ρούχων που υποτίθεται είναι φτιαγμένα από συνθετική γούνα ήταν στην πραγματικότητα από πραγματική γούνα και μάλιστα οικόσιτων ζώων.

Η Μαδρίτη θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διακίνησης γούνινων παλτό στην Ισπανία και την δυτική Ευρώπη. Γυμνοί και αλειμμένοι με ψεύτικο αίμα οι ακτιβιστές της AnimaNaturalis θέλησαν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το Ισπανικό κοινό, πως όταν επιλέγουν συνθετικές γούνες μπορεί εν αγνοία τους να φορούν ρούχα φτιαγμένα από πραγματικά ζώα και να προκαλέσουν με την εικόνα που παρέπεμπε στην εικόνα νεκρών, γδαρμένων και στοιβαγμένων ζώων.

Η διαμαρτυρία είχε ως στόχο να απαιτήσει και την αλλαγή πρακτικής της Ισπανικής κυβέρνησης, που προσπαθεί να προωθήσει ακόμα πιο δυναμικά την βιομηχανία της μόδας, με αποτέλεσμα στον βωμό των εσόδων και της προώθησης, να μην εφαρμόζει αυστηρούς ελέγχους και να μην απαιτεί πιο αναλυτικές αναφορές για την προέλευση και τις ετικέτες των ρούχων.

Τα ρούχα από συνθετική γούνα είναι τα τελευταία 3 χρόνια η τελευταία λέξη της μόδας. Οι μέθοδοι εξαπάτησης του αγοραστικού κοινού όμως, είναι μία πρακτική που εφαρμόζεται από πολλές βιομηχανίες μόδας στην Κίνα και άλλες χώρες που εφαρμόζουν πολύ «ελαστικούς» κανονισμούς. Πολλοί καταναλωτές δεν καταλήγουν στην αγορά τους μόνο από οικονομικής απόψεως, αλλά και από συνειδητή επιλογή. Χωρίς αμφιβολία εγείρονται περισσότερα ηθικά ερωτήματα από ποτέ.

Η συνειδητή επιλογή της μεγαλύτερης μερίδας του κόσμου να μην αγοράζει προϊόντα που χρησιμοποιούν βάναυσες πρακτικές και καταπατουν βασικά δικαιώματα διαβίωσης και σεβασμού προς τα ζώα και το περιβάλλον, έχει καταπατηθεί με δόλιο τρόπο και οδηγεί σε παράνομες και εξαπατητικές επιβολές. Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο πραγματικά είμαστε προστατευμένοι στις επιλογές μας και την πίστη πως κάποιοι τις σέβονται;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications