ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΑΤΣΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ- ΘΡΙΛΕΡ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ!
ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΑΤΣΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ-

Πραγματικό θρίλερ η διάσωση των δύο χειριστών του Apache και “φύλακας άγγελος” ήταν ένα στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων! Ο ένας από τους δύο χειριστές βρέθηκε για λίγο μεταξύ ζωής και θανάτου,αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Οι πληροφορίες του Militaire.gr αναφέρουν:

Το ελικόπτερο έπεσε σε απόσταση 30 μέτρων από την παραλία Βρασνών-Σταυρού. Ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί αλλά ο δεύτερος άγνωστο γιατί δεν μπόρεσε. Ίσως να είχε χάσει τις αισθήσεις του! Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά.

Πάνω από το σημείο στο οποίο είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφθασε με ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων.Ένας απ΄ αυτούς βούτηξε και με άπνοια κατόρθωσε να απεγκλωβίσει και τον δεύτερο χειριστή και να τον βγάλει στην επιφάνεια! Ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου και χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια για να τον επαναφέρουν στη ζωή.Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο 424 για τις απαραίτητες εξετάσεις.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έπεσε ελικόπτερο Apache κατά τη διάρκεια της άσκησης ΣΑΡΙΣΑ.Οι χειριστές του ελικοπτέρου που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή είναι καλά και αυτό είναι το σημαντικό.

Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο ελικόπτερο αυτού του τύπου που πέφτει. Το 2010 ένα ελικόπτερο “Απάτσι” έκανε “βαριά προσγείωση” από ύψος 3.000 ποδών στο χώρο της βάσης στην Πάχη Μεγάρων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.Τα αίτια διερευνώνται.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications