Αρχαία υπόγεια καταφύγια
Αρχαία υπόγεια καταφύγια

Σε όλο τον κόσμο γίνονται μαζικές υπόγειες εγκαταστάσεις . Από το περίεργο σύμπλεγμα με το αεροδρόμιο Ντένβερ στις ΗΠΑ, 5000 «καταφύγια» νέα κτίστηκαν στη Μόσχα, στην Κίνα ανοίχτηκαν μίλια σηράγγων κάτω από Chengdu … ένα τιτάνιο έργο που συνεχίζεται ως και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς.

Γιατί; Κανείς δεν φαίνεται να ξέρει, αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι, σε μεγάλους αριθμούς, αισθάνθηκαν την ανάγκη για να υπόγειο καταφύγιο.

Το Derinkuyu Underground City είναι ένα αρχαίο συγκρότημα πολλαπλών επιπέδων στην επαρχία Nevşehir στην Τουρκία.Είναι στο δρόμο μεταξύ Nevşehir και Niğde και, σε απόσταση 29 χιλιομέτρων από το Nevşehir.Με δεκατρία πατώματα εκτείνεται σε βάθος περίπου 85 μ., ήταν αρκετά μεγάλο για να στεγάσει 30.000 ανθρώπους χιλιάδες μαζί με τα ζώα τους και τα καταστήματα τροφίμων.

Είναι η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στην Τουρκία και αποτελεί μέρος ενός δικτύου αρκετών υπόγειων συγκροτημάτων σε όλη την Καππαδοκία όπου βρέθηκε.

Μαζικά ευρωπαϊκά δίκτυα σηραγγών Λίθινης Εποχής που ξεκινάνε από την Σκωτία ως την Τουρκία. Ο άνθρωπος, δημιούργησε ένα τεράστιο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες που διασχίζουν την Ευρώπη από τη Σκωτία προς την Τουρκία, έχει γραφτεί ένα βιβλίο για τις αρχαίες υπόγειους λεωφόρους.

Ο Γερμανός αρχαιολόγος Dr Heinrich Kusch έχει αποδείξεις των σηράγγων που έχουν βρεθεί κάτω από τους εκατοντάδες νεολιθικούς οικισμούς σε όλη την ήπειρο.

Στο βιβλίο του, Secrets Of The Underground , ισχυρίζεται το γεγονός ότι τόσα πολλά τούνελ έχουν επιζήσει μετά από 12.000 χρόνια που αυτό δείχνει ότι το αρχικό δίκτυο των τούνελ θα πρέπει να ήταν τεράστια. Δηλαδή ήταν μια τιτάνια δομή για την εποχή εκείνη.

Στη Βαυαρία μόνο στη Γερμανία έχουμε βρει 700 μέτρα αυτών των υπόγειων δικτύων σηραγγών. Στην Στυρία, στην Αυστρία έχουμε βρει 350 μέτρα, είπε.

Υπάρχει ένας λαβύρινθος από θησαυροφυλάκια, που είναι γνωστά ως ”Erdstall” κοντά στην πόλη της Glonn κοντά στο Μόναχο. Είναι τουλάχιστον 25 μέτρα (82 πόδια) και πιθανότατα προέρχεται από τον Μεσαίωνα. Οι αναλύσεις με ραδιοάνθρακες έχουν πραγματοποιηθεί, και δείχνουν ότι οι στοές χρονολογούνται από τον 10ο έως τον 13ο αιώνα, αλλά ο Heinrich Kusch πιστεύει ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ανακριβή. Υποψιάζεται ότι ορισμένα από τα υπόγεια συστήματα

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν χιλιάδες από αυτές τις αρχαίες σήραγγες, από τα βόρεια της Σκωτίας μέχρι τη Μεσόγειο. Οι περισσότερες γαλαρίες δεν είναι πολύ μεγαλύτερες από τις μεγάλες σκουληκότρυπες μόλις 70 εκατοστά πλάτος, ακριβώς αρκετά μεγάλη για ένα άτομο, αλλά τίποτα άλλο.

Είναι διάσπαρτα με γωνίες, σε ορισμένα μέρη είναι μεγαλύτερες και υπάρχουν καθίσματα, αποθήκες ή θαλάμους και δωμάτια. Δεν είναι για κλειστοφοβικούς. Οι περισσότερες από τις σήραγγες είναι μόλις 70 εκατοστά πλάτος, ακριβώς αρκετά μεγάλες για ένα άτομο να αποφύγει αργά από τους διώκτες του από εκεί μέσα.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το δίκτυο ήταν ένας τρόπος για την προστασία του ανθρώπου από τα αρπακτικά ζώα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μερικές από τις σήραγγες που συνδέονται χρησιμοποιήθηκαν όπως οι αυτοκινητόδρομοι σήμερα, για τους ανθρώπους να ταξιδεύουν με ασφάλεια, ανεξάρτητα από πολέμους ή βία ή ακόμη και από καιρικές συνθήκες πάνω από το έδαφος.

Όπως και να έχει είναι μια τεράστια ανακάλυψη όπου αναμένεται σε λίγο καιρό να πιστοποιηθεί από την αρχαιολογική ευρωπαϊκή κοινότητα αρχαιολόγων

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications