Βίντεο: Αναμέτρηση στο Αιγαίο των τουρκικών F-35 με ελληνικά Su-35; – Τι αναφέρει η ρωσική πρόταση
 Βίντεο: Αναμέτρηση στο Αιγαίο των τουρκικών F-35 με ελληνικά Su-35; – Τι αναφέρει η ρωσική πρόταση

H πρόταση της Ρωσίας προς την Ελλάδα να αποκτήσει μαχητικό 4++ γενιάς Su-35 ως μοναδικό αντίμετρο σε ότι αφορά την από αέρος απάντηση (γιατί υπάρχουν και τα επίγεια συστήματα αεράμυνας που μπορούν να δώσουν λύσεις μέχρις ενός σημείου) στα υπερ-εκατό (θα αποκτήσουν και 16 επιπλέον των 100) τουρκικά μαχητικά F-35, εξακολουθεί να υφίσταται και να επανέρχεται από καιρού εις καιρόν.

Με κόστος κάπου 70 εκατομμύρια ευρώ για πλήρες πακέτο, με υποστήριξη, εκπαίδευση, νέα όπλα, δυτικοποίηση ηλεκτρονικών κλπ, κοστίζει κάπου το μισό από όλα τα δυτικά μαχητικά 4ης γενιάς και το ένα τρίτο από το F-35 (βάσει της τιμής που το προμηθεύτηκε το Ισραήλ.

Δηλαδή δύο Μοίρες Su-35 (40 αεροσκάφη) θα κόστιζε μόλις 2,8 δισ. ευρώ. Το ενδιαφέρον με την ρωσική πρόταση είνα ότι αναφέρεται σε χαμηλότοκο δάνειο με επιτόκιο 2,5% με 20ετείς όρους αποπληρωμής και μέρος αυτού (το 20%) θα εξοφληθεί με αγροτικά προϊόντα.

Εχουν γίνει δύο φορές παρουσιάσεις στην Μόσχα στον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι), Χ.Βαΐτση, o ο οποίος έχει δηλώσει εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες του αεροσκάφους, αλλά η απόφαση θα κριθεί σε καθαρά πολιτικό επίπεδο.

Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την αναμέτρηση των δύο μαχητικών στο Αιγαίο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications