Άδωνις στη Βουλή: Είτε Σπίρτζης είτε Σπρίτζης το ίδιο λαμόγιο παραμένει (βίντεο)
Άδωνις στη Βουλή: Είτε Σπίρτζης είτε Σπρίτζης το ίδιο λαμόγιο παραμένει (βίντεο)

Με κραυγές και χτυπήματα εδράνων επιχειρούν να αντιμετωπίσουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας τα καταιγιστικά πυρά της αντιπολίτευσης που αγγίζουν τα όρια τρολαρίσματος για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου, τα βοσκοτόπια και την εξέλιξη στην υπόθεση Καλογρίτσα.

Είναι ενδεικτικά τα όσα προκάλεσε η αιχμηρή τοποθέτηση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη που μίλησε για βουλευτές που ψηφίζουν τα πάντα προκειμένου να κρατήσουν την καρέκλα τους αλλά και αναρωτήθηκε «πως τολμά να εμφανίζεται στην Βουλή ο κ. Σπίρτζης μετά τα όσα έγιναν με την υπόθεση Καλογρίτσα;».

Μάλιστα, ο προεδρεύοντας Κώστας Μπάρκας έσπευσε να διορθώσει τον κ. Γεωργιάδη λέγοντας ότι «ο υπουργός λέγεται Σπίρτζης και όχι Σπρίτζης όπως τον αποκαλείτε».
«Το ίδιο λαμόγιο παραμένει. Μην σας πω αρχιλαμόγιο» αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναλυτικά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας την τοποθέτηση που κ. Γιώργου Δημαρά (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος για μια ακόμα φορά είπε ότι ψηφίζει με κρύα καρδιά. «Έχω βαρεθεί να σας ακούω πόσο στενοχωρημένος είστε να ψηφίζετε τα νομοσχέδια της κυβέρνησής σας.

Αν δεν μπορείτε παραιτηθείτε» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει «φαντάζεστε τι θα γινόταν στην Αθήνα αν η ΝΔ ψήφιζε την ένταξη της ΔΕΗ και των νερών στο Υπερταμείο; Αυτό που κάνετε εσείς είναι ότι δίνετε όλες τις ΔΕΚΟ εν δυνάμει προς ιδιωτικοποίηση.

Αν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση προσπαθούσε να το κάνει τότε απ’ έξω θα ήταν ο Τσακαλώτος και θα κουνούσε τα λάβαρα της επαναστάσεως και όλοι εσείς θα χειροκροτούσατε. Τώρα για τις καρεκλίτσες σας έφυγαν όλα. Για να μείνετε βουλευτές ό,τι και να σας φέρει ο Τσίπρας θα το ψηφίζετε. Σας πήραμε είδηση».

«Ο πρωταγωνιστής του Καλογρίτσας gate εμφανίζεται στην Βουλή; Ο κ. Σπίρτζης που έδινε τα έργα στον Καλογρίτσα και τον δανειοδοτούσε μέσω Τράπεζας Αττικής έχει τα μούτρα και εμφανίζεται στην Βουλή;» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «ο κ. Δημαράς μας έλεγε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατέστρεψαν την Ελλάδα και την ΕΥΔΑΠ. Αλήθεια; Εσύ με την ψήφο σου έκαψες την ΕΥΔΑΠ καθώς την ανάγκασες να αγοράσει 60 εκατ. ευρώ μετοχές της τρ. Αττικής και η αξία τους έχει πέσει στα 2 εκατ. ευρώ. Παίρνοντας την ψήφο των Αγανακτισμένων του Συντάγματος ήρθατε να γίνετε το καλύτερο παιδί της τρόικας».

Κ. Μπάρκας: Σπίρτζης λέγεται και όχι Σπρίτζης!

Αδ. Γεωργιάδης: Το ίδιο λαμόγιο παραμένε,ι μην σας πω αρχιλαμόγιο. Ψεύτες φαρισαίοι υποκριτές… Ναι, σε εσένα το λεω με τα μουστάκια.

Γ. Δημαράς: Μιλάω για το ήθος που πρέπει να έχουμε εδώ στο κοινοβούλιο. Εγώ δεν ανέβηκα ποτέ στα έδρανα. Θλίβομαι κ. Γεωργιάδη για την κατάσταση που φέρατε την χώρα μου.

Νωρίτερα ο κ. Δημαράς υποστήριξε ότι «Ως οικολόγοι θεωρούμε σημαντικό το ζήτημα του νερού. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουν ιδιαίτερο βάρος για τα νερά και επιμένουν ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι και σε αυτό το νομοσχέδιο για να κατοχυρωθεί ο δημόσιος έλεγχος για τις 2 εταιρείες (ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ)» ενώ για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις είπε «πως δεχθήκατε να μειωθεί ο χαμηλός συντελεστής για τους νέους επιστήμονες και αγρότες; Δεν βρήκε ισοδύναμα ο υπουργός για να κρατήσει αυτό που ψηφίσαμε; Μπορούμε να βρούμε τρόπους να μην επιβαρυνθούν οι νέοι ούτε με ένα ευρώ. Δεν είναι λογικό το επιχείρημα της μικρής επιβάρυνσης».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications