Τρόμος στον αέρα : Νέο Σύστημα Αντιπυραυλικής Άμυνας της Βόρεια Κορέα «Λόκαραν - Κλείδωσαν» τα Αμερικανικά Στρατηγικά Βομβαρδιστικά B-1 Lancer!
Τρόμος στον αέρα : Νέο Σύστημα Αντιπυραυλικής Άμυνας της Βόρεια Κορέα «Λόκαραν - Κλείδωσαν» τα Αμερικανικά Στρατηγικά Βομβαρδιστικά B-1 Lancer!

Τρόμος στον αέρα : Νέο Σύστημα Αντιπυραυλικής Άμυνας της Βόρεια Κορέα «Λόκαραν- Κλείδωσαν» τα Αμερικανικά Στρατηγικά Βομβαρδιστικά B-1 Lancer! Αποκρύφτηκε το γεγονός απο όλα τα Δυτικά ΜΜΕ!

Κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας της Βόρεια Κορέα KN-06 (επίσης γνωστό με το όνομα Pongae-5 SAM ) «λόκαραν» Κλείδωσαν για αρκετά λεπτά τα μαχητικά των ΗΠΑ, χαλώντας την επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ έναντι της Βόρειας Κορέας! Αποκρύφτηκε το γεγονός απο όλα τα Δυτικά ΜΜΕ!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τα δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer,που πέταξαν χθές το πρωί πάνω από τη Νότια Κορέα, σε μια επίδειξη μαχητικής ισχύος, αλλά και συμπαράστασης των ΗΠΑ, προς τη Νότια Κορέα, μετά την πέμπτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την Παρασκευή.

Τα δύο βομβαρδιστικά μπορούν να μεταφέρουν το μεγαλύτερο φορτίο συμβατικών και κατευθυνόμενων όπλων στο αμερικανικό οπλοστάσιο, συνόδευσαν μαχητικά της Νότιας Κορέας, αλλά και της αμερικανικής αεροπορίας, κατά την διέλευση χαμηλού ύψους που πραγματοποίησαν με σκοπό να φτάσουν κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, και περίπου 45 χλμ. από την πρωτεύουσα Σεούλ, εντοπίστηκαν απο τα Β.Κορεάτικα ρανταρ όπου και τα «λόκαραν- Κλείδωσαν», με αποτέλεσμα να τα αναγκάσουν να επιστρέψουν άρον άρον στην αεροπορική βάση Οσάν στη Νότια Κορέα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 77 χλμ., από την αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα!

Το KN-06 (επίσης γνωστό με το όνομα του Pongae-5 SAM) είναι ένα κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας επιφανείας-αέρος που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την αμυντική βιομηχανία της Βόρειας Κορέας, και φαίνεται να είναι παρόμοιο με το ρωσικό S-300!

Το KN-06 φαίνεται να έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας το 2010, στην Πιονγκγιάνγκ.Τον Ιούνιο του 2011, η ιστοσελίδα του CNN, ανακοινώσει ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δοκιμαστικά το αντιαεροπορικό σύστημα KN-06 ανοικτά της δυτικής ακτής . Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, το KN-06 βασίζεται στην τεχνολογία που προέρχονται κρυφά από την Κίνα και τη Ρωσία. Ένα δεύτερο τεστ του ΚΝ-06 πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2015, αλλα και τον Απρίλιο του 2016, όπου η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει και άλλες δοκιμαστική εκτόξευση του ΚΝ-06, με διαφορετικές παραλλαγές.

Το KN-06 βασίζεται σε ένα φορτηγό 6x6 KAMAZ,με τρείς σωλήνες εκτόξευσης στο πίσω μέρος, ακριβώς πίσω από την καμπίνα πληρώματος, υπάρχει ένα μικρό καταφύγιο το οποίο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο όλων των λειτουργιών. Το KN-06 έχει μέγιστη εμβέλεια τα 150 χιλιομέτρα!

Είναι προφανές,οτι ο Στρατός της Β Κορέας,έχει περασει στο στάδιο εκσυγχρονισμού,με απόκτηση και παραγωγή υψηλής τεχνολογικής αμυντικής τεχνολογίας όπλον,και ας χλευάζουν όλα τα δυτικα ΜΜΕ τον Στρατό της Β.Κορεας,για παλαιολιθικό!

Αρθρο Σπυρος Πριφτης - email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications