Πόσοι γνωρίζετε το πλοίο του θανάτου;
Πόσοι γνωρίζετε το πλοίο του θανάτου;

Το καλοκαίρι του 1947, στα ήρεμα στενά των ακτών της Μαλαισίας πολυάριθμα σκάφη λάμβαναν το ανατριχιαστικό μήνυμα του ολλανδικού μεταγωγικού πλοίου Ourang Medan: «όλο το πλήρωμα είναι νεκρό», ανέφερε η φωνή, δηλώνοντας ότι και αυτός επρόκειτο να πεθάνει.

Επιβιβαζόμενη στο πλοίο η ακτοφυλακή, βρήκε ένα αρκούντως περίεργο σκηνικό. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη έκθεση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, οι άντρες του πληρώματος «κείτονταν ανάσκελα, κοιτούσαν τον ήλιο με έκφραση τρόμου, ήταν διπλωμένοι σε περίεργες στάσεις με τα χέρια τους πλεγμένα».

Οι ερευνητές μάλιστα ίσα που πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το πλοίο, πριν αυτό εκραγεί. Καμία θεωρία δεν έχει διατυπωθεί για το μυστήριο, ούτε καν κάποια εξωφρενική...

Αμέσως μετά το περιστατικό,τα δύο Αμερικανικά πλοία ειδοποιούν την Αμερικανική ακτοφυλακή η οποία ξεκινάει εκτεταμενες ερευνες για το πλοίο με το όνομα Ourang Medan και του πού και σε ποιόν αυτό ανήκει.

Η Αμερικανική ακτοφυλακή ανακαλυπτει πως το όνομα "Ourang Medan" ήταν απο την Ινδονησία και πως το "Medan" ηταν η μεγαλυτερη πόλη της Σουμάτρας (Ινδονησία).

Το "Ourang Medan" σήμαινε "Ο Ανθρωπος απο το Μεντάν".
Ωστόσο το περίεργο της Κατάστασης ήταν πως η Αμερικανική ακτοφυλακή δεν βρήκε τίποτα άλλο σχετικά με αυτό το πλοίο. Ούτε σε ποιόν άνηκε,ούτε ποιός ήταν ο προορισμός του αλλά και ούτε αν υπήρξε ποτέ ενα τετοιο πλοίο.

Η Αμερικανική ακτοφυλακή υπέθεσε πως τα πληρώματα των δύο Αμερικανικών Φορτηγών πλοίων λεγανε ψέματα σχετικά με το περιστατικό,αλλα μετά απο ερευνες και ανακρίσεις τα πληρώματα των Αμερικανικών πλοίων που έσπευσαν σε βοήθεια έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Παρολαυτά οι Αμερικανική ακτοφυλακή ερευνησε εξονυχιστικά τα Ολλανδικά αρχεία νηολόγισης πλοίων για να διαπιστωσουν πως απλά δεν υπάρχει ένα τετοιο πλοίο. Τι στο καλό έγινε εκείνη την μέρα στα στενά της Ινδονησίας;

Η Αμερικανική ακτοφυλακή ειχε τις αναφορές δύο φορτηγών πλοίων σχετικά με το περιστατικό αλλα και την επικοινωνία των πλοίων αυτών αναφέρωντας το περιστατικό,την εκρηξη και την βυθιση ενος πλοίου με το όνομα "Ourang Medan".Επίσης ειχε τις μαρτυρίες ολου του πληρώματος του "Silver Star" που εσπευσε και αποβιβάστηκε στο "Ourang Medan".Ωστόσο δεν μπορούσε να βρεί αν αυτό το πλοίο υπάρχει ή όχι!

Post A Comment:

1 comment

thevείπε...

Οι Ολλανδοί είναι τσιράκια των Αμερικανών, οι Αμερικανοί μετά τον πόλεμο δεν ανεχόντουσαν ούτε κουνούπι να αμφισβητήσει την καθολική τους κυριαρχία επί του πλανήτη. Η θάλασσα αυτή είναι σημαντικό εμπορικό πέρασμα, όποιος τους κουνιόταν θα είχε τη "μεταφυσική" μοίρα του Ουράνγκ Μεντάν

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications