Β-17 Flying Fortress του δεύτερου παγκοσμίου πόλεμου  - Βρέθηκαν μετά από 68 χρόνια video
Β-17 Swamp Ghost του δεύτερου παγκοσμίου πόλεμου - Βρέθηκαν μετά από 68 χρόνια στην ζούγκλα

Στις 23 Φεβρουαρίου 1942, ένα βομβαρδιστικό Β-17E Flying Fortress συνετρίβη σε μια περιοχή απο τις πιο απομακρυσμένες και άγριες στη Γη: ο αδιαπέραστος βάλτος Agaimbo που βρίσκεται στο νησί της Παπούας Νέας Γουινέας.

Το αεροπλάνο,του αμερικάνικου στρατού, είχε πετάξει για μια επικίνδυνη αποστολή από την Αυστραλία έναντι του ιαπωνικού Φρούριο στο Rabaul στην Νέα Ζηλανδία πρώην αποικία της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή ήταν η πρώτη αποστολή μεγάλου βεληνεκούς βομβαρδισμού του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μετά την επίθεση της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ.

Το πλήρωμα επέζησε απο την πτώση και μετά από έξι εβδομάδων ταξίδι επέστρεψαν στην βάση τους. B-17E ωστόσο, παρέμεινε ξεχασμένο στο βάλτο μέχρι που ανακαλύφθηκε το 1972 από εναν πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ένας πρώην πιλότος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου με το όνομα David Tallichet, ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατόριων, και συλλέκτη αεροσκαφών ξεκινήσει προσπάθειες για να αποκτήσει το αεροπλάνο και ξανα γυρίσει στο αμερικανικό έδαφος. Το όνειρό του εκπληρώθηκε το 2010, με κοινές προσπάθειες της οικογένειας του.

Β-17 Swamp Ghost του δεύτερου παγκοσμίου πόλεμου - Βρέθηκαν μετά από 68 χρόνια στην ζούγκλα

Το Β-17E έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της στρατιωτικής αεροπορίας, θεωρήθηκε το καλύτερα διατηρημένο Β-17E στον κόσμο. Με την επιστροφή του στο λιμάνι του Long Beach, ολοκλήρωσε την τελική αποστολή του 68 χρόνια μετά την απογείωση του. Μόνο τέσσερα μοντέλα αεροσκαφών αυτού του τύπου εχουν βρεθεί σε καλή κατάσταση . Το αεροσκάφος θα αποκατασταθεί, ενδεχομένως, για καποιο μουσείο αεροπορίας ως σύμβολο της στρατιωτικής κληρονομιάς της αεροπορίας της Αμερικής.©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

2 comments

thevείπε...

Οι αμφιλεγόμενοι ήρωες των στρατηγικών αυτών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ καθώς και των αντιστοίχων Lancaster της Βρετανίας είναι ήρωες όχι λόγω ηρωικών πράξεων αφού τέτοιες δεν έκαναν, αλλά γιατί ήταν απλοί άνθρωποι, ανειδίκευτοι στρατιώτες που εξαπατήθηκαν από τα καθεστώτα των χωρών τους για να καταταγούν στην αεροπορία, μόνο και μόνο για να επανδρώσουν το πιο δειλό πολεμικό όπλο που κατάφεραν ποτέ να κατασκευάσουν οι χώρες αυτές μέχρι τον 2ο Π.Π., αφού ποτέ δεν τους είπαν ότι η δουλειά των βομβαρδιστικών αυτών ήταν ο βομβαρδισμός πόλεων και των πολιτών τους. Το σλόγκαν προς στους ανωτέρους τους πριν από κάθε αποστολή: 'ξέρουμε δεν χρειάζεται να μας πείτε, πρώτα τα γυναικόπαιδα'. Το συγκριτικό τους πλεονέκτημα ήταν μόνο ότι πετούσαν σε εκατοντάδες και φυσικά είχαν γιἀυτό τον λόγο και υψηλό δείκτη θνησιμότητας. Ήρωες και παλληκάρια αλλά χωρίς ηρωικές πράξεις.

george-aetosείπε...

Σωστά! σε καθε περίπτωση υπάρχουν χρήσιμοι ηλίθιοι! και τεχνολογία απο λευκούς που κάποιοι Οβριοί την χρησιμοποιούν κατά των λευκών! οι δημιουργοί των 2 πόλεμων και της μεγαλύτερης γενοκτονίας κύριος Γερμανών και τωρα κανουν ισλάμ οχι μονο την γερμάνια αλλα όλη την Ευρώπη!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications