Βίντεο ντοκουμέντο: Οι Ρώσοι κάνουν «κόσκινο» στόχους του ISIS στη Συρία
Βίντεο ντοκουμέντο: Οι Ρώσοι κάνουν «κόσκινο» στόχους του ISIS στη Συρία

Συνολικά έξι βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς τύπου Τουπόλεφ (Tu-22M3) έπληξαν θέσεις των τζιχαντιστών έξω από τη συριακή πόλη Ντέιρ εζ-Ζορ, καταστρέφοντας κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και αποδεκατίζοντας μεγάλες μονάδες του στρατού του ISIS, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (14/08/2016) το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Τα βομβαρδιστικά που απογειώθηκαν από ρωσική βάση διεξήγαγαν στοχευμένη επιδρομή με εκρηκτικά βλήματα σε περιοχές του Ισλαμικού Κράτους στα νοτιοδυτικά, ανατολικά και βορειοανατολικά της πόλης Ντέιρ εζ-Ζορ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Από το βομβαρδισμό καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο αρχηγεία του ISIS, έξι μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών, δύο άρματα μάχης, τέσσερα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έξι βαρέα οχήματα με πολυβόλα, ενώ επλήγη και μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών.

Τα βομβαρδιστικά είχαν εναέρια υποστήριξη από αεροσκάφη τύπου SU-30SM και SU-35S από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ και όλα έχουν επιστρέψει με ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο από τους βομβαρδισμούς που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό ΥΠΕΞ:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications