Το Ιράν αναμένει να ολοκληρωθούν οι παραδόσεις S-300 από τη Ρωσία
Το Ιράν αναμένει να ολοκληρωθούν οι παραδόσεις S-300 από τη Ρωσία

Το Ιράν αναμένει να ολοκληρωθούν οι παραδόσεις S-300 από τη Ρωσία Πολίτης News, 21.08.2016 (τελευταία ενημέρωση 10:28) 0 Το Ιράν δεν έχει ακόμη σχέδια για την παραχώρηση σε ρωσικά αεροσκάφη της πρόσβασης σε άλλες αεροπορικές βάσεις πέραν της Χαμεντάν.

Η Τεχεράνη αναμένει η Μόσχα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για τις εναπομείνασες παραδόσεις των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300 εντός του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Ιρανός Υπουργός Άμυνας Χοσέιν Ντεχάν.

"Το κύριο μέρος της παράδοσης έγινε στη χώρα μας. Ελπίζω ότι τα εναπομείναντα συστήματα αεροπορικής άμυνας θα παραδοθούν στην Τεχεράνη εντός του επόμενου μήνα", είπε ο κ. Ντεχάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Τασνίμ.

Η ιρανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να αγοράσει συστήματα S-400, πρόσθεσε ο ίδιος. "Η ρωσική πλευρά πρόσφερε στο Ιράν συστήματα S-400, αλλά δεν έχουμε προγραμματίσει την απόκτησή τους", διευκρίνισε ο Υπουργός Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Εξάλλου, ο κ. Ντεχάν είπε πως η χώρα του δεν έχει ακόμη σχέδια για την παραχώρηση σε αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσβασης σε άλλες αεροπορικές βάσεις του Ιράν πέραν της Χαμεντάν, στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Συρία, αλλά θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση εάν είναι απαραίτητο.

Η παραχώρηση πρόσβασης στην αεροπορική βάση Χαμεντάν αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Συρίας, διευκρίνισε ο Χοσέιν Ντεχάν."Η υποδοχή ρωσικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Χαμεντάν γίνεται στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης", κατέληξε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications