Η Νέα Τάξη ξεσηκώνει ρεπουμπλικάνους κατά του Τραμπ
Η Νέα Τάξη ξεσηκώνει ρεπουμπλικάνους κατά του Τραμπ

Ποιος ποια έχει την πνευματική διαύγεια και νοημοσύνη να καταλάβει τι θελει να πει η φώτο?.Η αριστερόστροφη Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία στηρίζει την Χίλαρι ως την επόμενη Πρόεδρο των ΗΠΑ, δείχνει να έχει ερείσματα και στις τάξεις των ρεπουμπλικάνων, από τους οποίους προέρχεται ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεκτός της Παλαιάς Τάξης, η οποία έχει επιρροές στο συντηρητικό κόμμα αλλά κυρίως στο υπερδεξιό κόμμα του Τσαγιού (Tea Party).

Έτσι, πενήντα εξέχοντες Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας, μεταξύ τους και ένας πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), δήλωσαν τη Δευτέρα ότι ο υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στερείται προσόντων για να ηγηθεί της χώρας και τόνισαν ότι θα αποδειχθεί «ο πιο απερίσκεπτος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία».

Η γραπτή δήλωση αποτελεί την πιο πρόσφατη απόρριψη της υποψηφιότητας του κ. Τραμπ από παλαίμαχους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι προφανώς και πρόσκεινται στην Νέα Τάξη όπως ο Mc Cain και ο Μπους.

«Ο κ. Τραμπ στερείται του χαρακτήρα, των αξιών, και της εμπειρίας να γίνει πρόεδρος. Αποδυναμώνει το ηθικό κύρος των ΗΠΑ ως ηγέτιδας χώρας του ελεύθερου κόσμου. Φαίνεται να στερείται βασικών γνώσεων και πίστης που αφορούν το σύνταγμα των ΗΠΑ, τους αμερικανικούς νόμους και τους αμερικανικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ανεξιθρησκεία, η ελευθερία του Τύπου και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», αναφέρεται στην δήλωση.

Οι συνυπογράφοντες, μερικοί από τους οποίους συνεργάστηκαν με πάνω από έναν Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, είναι ο πρώην διευθυντής της CIA Μάικλ Χέιντεν (ο οποίος διετέλεσε επίσης διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA)), ο πρώην γενικός γραμματέας της Εσωτερικής Ασφάλειας Μάικλ Τσέρτοφ, ο πρώην διευθυντής Εθνικής Πληροφόρησης Τζον Νεγκροπόντε και δύο πρώην εμπορικοί αντιπρόσωποι των ΗΠΑ, η Κάρλα Χιλς και ο Ρόμπερτ Ζέλικ.

Την δήλωση υπέγραψαν επίσης πρώην αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Πενταγώνου και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας οι οποίοι σχεδίασαν και επέβλεψαν την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

«Αυτοί οι ‘γνωρίζοντες’, μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον, είναι υπεύθυνοι γιατί πήραν καταστροφικές αποφάσεις της εισβολής του Ιράκ, γιατί επέτρεψαν Αμερικανούς να πεθάνουν στη Βεγγάζη και γιατί επέτρεψαν την άνοδο της ISIS», δήλωσε ο Τραμπ ως απάντηση στην νεοταξίτικη επίθεση που δέχθηκε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications