Ο Συριακός Στρατός απέκρουσε την μαζική επίθεση των τζιχαντιστών στο Χαλέπι   videos
Ο Συριακός Στρατός απέκρουσε την μαζική επίθεση των τζιχαντιστών στο Χαλέπι   videos

Περισσότερα από 500 μέλη της θυσίασε η Τζαίς Αλ Φατάχ για να πετύχει ν΄ανοίξει ένα στενό διάδρομο στα νότια του Χαλεπίου! Ένας στενός ανεπαρκής διάδρομος που είναι ωστόσο de facto κομμένος  αφού εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τα πυρά των πυροβόλων όπλων του Συριακού Στρατού με αποτέλεσμα ότι κινείται να βομβαρδίζεται είτε όχημα είτε τρομοκράτης.

Ο συριακός στρατός αναδιπλώθηκε κι ενίσχυσε τις γραμμές άμυνας στην περιοχή των στρατιωτικών σχολών που ελέγχονται από ένοπλες ομάδες τρομοκρατών νότια του Χαλεπίου. Αδιάκοπες ήταν οι επιδρομές της ρωσικής και συριακής αεροπορίας κατά των εγκαταστάσεων που μετατράπηκαν σε ερείπια και καταβαράθρωσαν δεκάδες πτώματα διαφόρων εθνικοτήτων.

Επίσης πολεμικά αεροσκάφη σε δεκάδες επιδρομές τους στόχευσαν θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα και οχήματα φορτωμένα με πυρομαχικά των διαφόρων ενόπλων οργανώσεων σε Kfernaha, Alotarb και Khan Tuman αλλά και στην περιοχή γύρω από τις στρατιωτικές σχολές.

Συγκλονιστικές απώλειες υπέστησαν οι ένοπλες ομάδες ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων επιθέσεων που διεξήχθησαν από δεκάδες βομβαρδιστικά ώστε η οργάνωση να καλέσει τους άνδρες της ν’ αποσυρθούν από διάφορα σημεία για να σώσουν τις ζωές τους. Στην επίθεση των τρομοκρατών συμμετείχε μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών από αραβικές χώρες αλλά ως και υπήκοοι Κίνας, Τυνήσιοι κλπ. ανέφερε ο σύριος πολεμικός ανταποκριτής από το Χαλέπι.

2.000 μαχητές της Λιβανέζικης Αντίστασης του κινήματος της Χεζμπολάχ αφίχθηκαν στο Χαλέπι για να ριχθούν στο πιο καυτό μέτωπο στην μητέρα των μαχών.

Πρόκειται για μαχητές υψηλής κατάρτισης κι εκπαίδευσης με εξειδικευμένο οπλισμό. Πληροφορημένες πηγές επιβεβαιώνουν την άφιξη της ειδικής μονάδας παρέμβασης των δυνάμεων της Χεζμπολάχ για να υποστηρίξουν το Ramouseh στο Χαλέπι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον άξονα Ramouseh επειδή η ήττα των τρομοκρατών στο Χαλέπι θα το επαναφέρει στην κανονικότητα και θα διαμορφώσει το μέλλον ολόκληρης της Συρίας. Υπάρχει η προσδοκία όπως εκτιμούν διάφορες πηγές ότι αυτή η δύναμη μπορεί να κάνει τη διαφορά και ν΄ αλλάξει άρδην τα δεδομένα.

Οι τρομοκρατικές ομάδες θεωρώντας τη μάχη του Χαλεπίου ως ζήτημα ζωής ή θανάτου, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ μια νέα επίθεση με χιλιάδες μέλη τους χρησιμοποιώντας περισσότερους από 5 εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν και δεκάδες βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν στην Ramouseh και στις Στρατιωτικές Ακαδημίες..

Χτυπήθηκε κονβόι τρομοκρατών που κατευθυνόταν στο Χαλέπι από τουρκία

Ο Επικεφαλής Διοικητής από την Αίθουσα Επιχειρήσεων του Χαλεπίου ανακοίνωσε ότι συριακά αεροσκάφη βομβάρδισαν κονβόι τρομοκρατών που μετακινούνταν από την Τουρκία στο Νότιο Χαλέπι και ανέφερε ότι οι κινήσεις αυτές των τρομοκρατών καθοδηγούνται από μια αίθουσα επιχειρήσεων στην Αντάκεια στο Νότο της Τουρκίας. Τα συριακά μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν τα κονβόι των τρομοκρατών όταν πέρασαν από τα τουρκικά σύνορα στην επαρχία του Ιντλίμπ και κατευθύνονταν για το Νότιο Χαλέπι.

Ο Συριακός στρατός και οι σύμμαχοι του, θα ξεκινήσουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στις επόμενες ώρες για να ανακτήσουν όλα τα σημεία και τις περιοχές που έχουν περιέλθει στις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις στο Χαλέπι.

Η στρατιωτική επιχείρηση θα έχει έντονη αεροπορική κάλυψη από ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροσκάφη και αφορά όλους τους τομείς όπου διείσδυσαν οι ισλαμιστές της  Τζαίς Αλ Φατάχ και άλλων οργανώσεων και που κηρύχθηκαν ως ζώνη πολέμου, ανοιχτή στρατιωτική ζώνη μέχρι νεωτέρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications