Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κατηγορείται ότι συναντήθηκε με πραξικοπηματία Συνταγματάρχη
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κατηγορείται ότι συναντήθηκε με πραξικοπηματία Συνταγματάρχη

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Μπάς εμπλέκεται άμεσα από τον τουρκικό τύπο , ο οποίος ελέγχεται ολοκληρωτικά από τον Ερντογάν , ότι συναντήθηκε με πραξικοπηματία Τούρκο συνταγματάρχη μία ημέρα πριν την εκδήλωση του κινήματος της 15η Ιουλίου 2016 σε καφέ . Ο ίδιος καταδεικνύεται από τουλάχιστον 10 Τούρκους δημοσιογράφους με διάφορα δημοσιεύματα, ότι είχε ανάμιξη στην κίνηση ανάληψης της εξουσίας από τον τουρκικό στρατό , δίνοντας προφανώς οδηγίες, ή πληροφορίες σημαντικής αξίας στους πραξικοπηματίες.

Μάλιστα ο τύπος παρουσιάζει και φωτογραφία του Αμερικανού Πρέσβη με έναν Τούρκο ανώτερο αξιωματικό για τον λόγο αυτόν στο καφέ Cengelkoy , όπου έγινε η συνάντηση με ανταλλαγή απόψεων μαζί του μία ημέρα πριν από το πραξικόπημα.Ενδεχομένως η τουρκική κυβέρνηση και ο Ερντογάν να ζητήσουν την αποπομπή του Αμερικανού Πρέσβη από την χώρα , δυναμιτίζοντας τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του ο Τζον Μπάς δήλωσε σήμερα για το γεγονός αυτό ,ηλίθιες δικαιολογίες :«συνεχίζω να είμαι βαθιά ενοχλημένος και προσβεβλημένος από τις κατηγορίες αυτές , οι οποίες δεν διαθέτουν ίχνος πραγματικότητας. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχε εμπλακεί σε αυτήν την παράνομη απόπειρα πραξικοπήματος ή δεν όφειλε να γνωρίζει για αυτή την παράνομη απόπειρα πραξικοπήματος!!!, και εγώ απλά θέλω να πω και πάλι, όπως έχω ξαναπεί και όπως έχουμε πει στην Ουάσιγκτον, ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είχε σχεδιάσει οποιαδήποτε άμεση υποστήριξη έχοντας γνώση εκ των προτέρων της οποιαδήποτε παράνομης δραστηριότητας που συνέβη το βράδυ της 15ης και της 16ης Ιουλίου , τελεία», δήλωσε ο ίδιος σε μια ομάδα δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη .

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν μια ισχυρή, ευημερούσα, δημοκρατική, Τουρκία, η οποία να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στις τρεις περιοχές που η Τουρκία αποτελεί μέρος της, και στις οποίες δεν θα έχουμε επιτυχία εφόσον η Τουρκία δεν θα είναι ισχυρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, δημοκρατική και ευημερούσα. Και όποιος νομίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είχαν κάποιο κέρδος κατά κάποιο τρόπο από μια ανώμαλη κατάσταση στην Τουρκία, η οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση , τότε νομίζω ότι κάνει μια εσφαλμένη ανάγνωση της ιστορίας» .

«Έμαθα για την απόπειρα πραξικοπήματος, όταν στεκόμουν στο γρασίδι στην κατοικία κοιτάζοντας προς τα πάνω στην πόλη όταν είδα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πραγματοποιούν το πρώτο πέρασμα τους πάνω από το κέντρο της πόλης», είπε.Σίγουρα η κατάσταση εμπλέκεται ακόμα πιο πολύ όσον αφορά τις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ , αλλά εκτιμάται ότι το περιστατικό βγήκε στην επιφάνεια λίγες ημέρες πριν την συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη. Μια συνάντηση η οποία θα κρίνει πολλά για το μέλλον της γειτονικής χώρας και της Α.Μεσογείου.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Εγω πιστευω οτι οι Αμερικανοι θα τον φανε λαχανο τον ημιτρελο ερντογαν γιατι εχει ξεσαλωσει.Και μετα θα στρεψουν τους πραξικοποιματιες κατα των Ελληνων με ντου στο αιγαιο και κατα των Ρωσσων κλεινοντας τα στενα του βοσπορου λογο αρκτικης.Ειναι πολλα τα λευτα Αρη και μεγαλα τα κοιτασματα.Εχομαι και τις εκλογες στο Αμερικα.Μπορει αυτη η Σκυλαρι να αρχισει το παιχνιδι.Ειδωμεν.Παντως εχομε μπει στην τελικη ευθεια.Οτι ειναι να γινει θα γινει.
ψιψινελ.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications