Θετικοί  για φυματίωση οκτώ στρατιωτικοί σε καταυλισμό προσφύγων
Θετικοί  για φυματίωση οκτώ στρατιωτικοί σε καταυλισμό προσφύγων

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές Ηπείρου καθώς οκτώ στρατιωτικοί που κάνουν υπηρεσίες στα κέντρα των προσφύγων στην περιοχή βγήκαν θετικοί στο εμβόλιο «μαντού» για τη φυματίωση. Έπειτα από υποψίες, οι πρώτες εξετάσεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουλίου σε όσους βρίσκονταν στη Μονάδα και τελικά οκτώ στρατιωτικοί εμφάνισαν θετικές ενδείξεις της νόσου.

«Το μαντού είναι το αρχικό στάδιο εξέτασης. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των επόμενων εξετάσεων. Ας ελπίσουμε να είναι αρνητικά» είπε ο υπολοχαγός κ. Θεοδώρου Γιώργος τονίζοντας πως από τον περασμένο Μάρτιο «είχαμε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή αναφέροντας τα θέματα και ζητώντας έλεγχο στους πρόσφυγες και εμβολιασμό των στρατιωτικών. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα».

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου στον καταυλισμό «Τσεπέλοβο» υπήρξαν κρούσματα φυματίωσης σε πρόσφυγες ωστόσο οι στρατιωτικοί δεν εμβολιάστηκαν εγκαίρως.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου από τις 29 Μαρτίου είχε θέσει θέμα υγειονομικής κάλυψης όλων των στρατιωτικών που εμπλέκονται στα κέντρα προσφύγων.

Συγκεκριμένα με επιστολή της στον υπουργό Εθνικής Άμυνας είχε ζητήσει:
-Άμεση ενίσχυση των Μονάδων της περιοχής με μόνιμο προσωπικό
-Τήρηση του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας
-Μέριμνα για την υγειονομική κάλυψη όλων των Στρατιωτικών που εμπλέκονται στα παραπάνω κέντρα
-Να υπάρξει εξίσωση στην μοριοδότηση των Στρατιωτικών που υπηρετούν στις -Μονάδες τις περιοχής με αυτή του Δ΄ Σώματος όπως και της ΑΣΔΕΝ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications