ΣΟΚ: Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για Παγκόσμιο πόλεμο ίσως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας!
ΣΟΚ: Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για Παγκόσμιο πόλεμο ίσως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας!

Η Κίνα βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τις ΗΠΑ, μια εδαφική διαμάχη που έχει προκαλέσει φόβο για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο μια σύγκρουση γιγάντων ίσος ξεσπάσει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα!

Μια μακροχρόνια νομική μάχη μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 12 Ιουλίου, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης το οποίο θα εκδώσει την απόφαση του για τη λεγόμενη « Γραμμή Εννέα-Dash » – μια ζωτική οδό ναυτιλίας στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας .

Η απόφαση έρχεται τρία χρόνια μετά από τότε που οι Φιλιππίνες έφεραν την υπόθεσή αυτή στο δικαστήριο της Χάγης, μαζί με… το Μπρουνέι, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ για την διεκδίκηση της περιοχής αυτής.

Εδώ είναι το πώς φαίνεται στο χάρτη: Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία δίπλα, το καθένα από τα κράτη στην περιοχή διεκδικεί ένα τμήμα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών τους, αλλά η κόκκινη γραμμή δείχνει, αυτό που η Κίνα ισχυρίζεται, ότι όλα αυτά είναι σε απόσταση 200 μιλίων από τις ακτές της Κίνας!

Στην πραγματικότητα, τα Spratley νησιά είναι περισσότερα από οκτακόσια μίλια (1.200 χιλιόμετρα) μακριά από την ακτή της Κίνας! Οι άλλες χώρες της περιοχής, ιδιαίτερα οι Φιλιππίνες, υποστηρίζουν ότι η Κίνα θα πρέπει να μείνει έξω από αυτά τα χωρικά ύδατα αλλά η Κίνα λέει ωμά ότι «έχουμε μεγαλύτερο Ναυτικού από εσάς (ακόμα και από τις ΗΠΑ) και εμείς θα κάνουμε ότι εμείς θεωρούμε σωστό και όχι ότι θέλετε εσείς όλοι οι υπόλοιποι!

Έτσι, η Κίνα άρχισε να χτίζει σε τμήματα των Νήσων Spratley στρατιωτικές εγκαταστάσεις, να μεταφέρει εκεί στρατό, να κατασκευάζει αεροδρόμια και ναυτικές εγκαταστάσεις!Η Κίνα υποστηρίζει ότι σχεδόν όλα, τα πλούσια σε φυσικούς πόρους νησιά της θάλασσας αυτής είναι δικά της, και συνεχίζει το επιθετικό πρόγραμμα οικοδόμησης τους με στρατιωτικά λιμάνια, τεχνητούς διαδρόμους και φρούρια, παρά τη διεθνή καταδίκη.

Ο Υπουργό Εξωτερικών Wang Yi ήδη έχει δηλώσει ότι θα αγνοήσει την απόφαση του Χάγης, Πριν από την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε για «όλους τους ενάγοντες για να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες ή καταστάσεις στην περιοχή.»

Η κρατική εφημερίδα People Daily επίσημο όργανο του Πεκίνο στην Κίνα προειδοποίησε με εκτενές άρθρο της ότι θα υπάρξει «θα πληρώσει ακριβά» περαιτέρω παρέμβαση τους οι ΗΠΑ.Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για Παγκόσμιο πόλεμο ίσως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας! - Εικόνα1 Αμερικανική δορυφορική εικόνα που δείχνει την κατασκευή ενός πύργου ραντάρ σε ένα από τα νησιά, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Οι εντάσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ εδώ και αρκετούς μήνες έχουν αρχίσει να παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications