Willy Wimmer: Το Ρωσικό SU-24 πάνω από τη Συρία καταρρίφθηκε με την συμμετοχή των αεροπλάνων του ΝΑΤΟ
Willy Wimmer: Το Ρωσικό SU-24 πάνω από τη Συρία καταρρίφθηκε με την συμμετοχή των αεροπλάνων του ΝΑΤΟ

© RIA Novosti. Ramil Sitdikov ΜΟΣΧΑ, 29 Ιουλίου – RIA Novosti. Το Ρωσικό SU-24 καταρρίφθηκε από τα Τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα πάνω από τη Συρία, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik [1] ο πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και πρώην μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Willy Wimmer.

‘Εξ όσων γνωρίζω, είναι συνένοχοι σε αυτό ένα Αμερικανικό και ένα αεροσκάφος AWACS την Σαουδική Αραβία, αυτό το αεροσκάφος όπως είναι το ρωσικό βομβαρδιστικό, απλά δεν έρχεται κάτω: Θα πρέπει να αποστείλουν ένα μαχητικό για τον στόχο αυτό και μπορεί να γίνει μόνο με αεροσκάφη AWACS ,» – είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Wimmer, το Αμερικανικό αεροσκάφος ξεκίνησε από την Κύπρο και το άλλο πέταξε από βάση στη Σαουδική Αραβία. Εξήγησε ότι το ΝΑΤΟ έχει τις οδηγίες για το πώς να ενεργήσουν σε περίπτωση παραβίασης των συνόρων. Συνήθως το αεροσκάφος εισβολέας έρχεται σε επαφή με τις πολιτικές αρχές ελέγχου πτήσης. Μπορούν να επιστήσουν την προσοχή του πιλότου για την παραβίαση του, ή να τον παροτρύνουν να προσγειωθεί./p>

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, συνδέονται οι στρατιωτικές δομές. Σε καιρό ειρήνης, τα ακραία μέτρα στα οποία μπορεί να καταφύγουν είναι να αναγκάσουν τον πιλότο να προσγειωθεί.‘Αυτό που συνέβη εκεί, δεν αντιστοιχεί σε γενικά αποδεκτούς διεθνείς κανόνες. Κατέρριψαν το Ρωσικό αεροπλάνο γιατί ήθελαν να το καταρρίψουν,’ λέει ο Wimmer.

Υποστήριξε επίσης ότι η αιτία του συμβάντος ήταν πολιτικά συμφέροντα, δηλαδή η επιθυμία ήταν να καταστρέψουν τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. Αν και αρχικά ο Ερντογάν συντάχθηκε με τους πιλότους, αργότερα Τούρκος ηγέτης δεν έχασε την ευκαιρία και πάλι να πάει πιο κοντά στην Μόσχα και αυτό δείχνει την απόσταση μεταξύ των πιλότων, οι οποίοι αποφάσισαν να καταρρίψουν το αεροπλάνο, και την τουρκική κυβέρνηση.

Σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού Su-24 το Νοέμβριο του 2015, διαβάστε με τη βοήθεια RIA Novosti [2]References ↑ Sputnik ( http://de.sputniknews.com/politik/20160729/311815695/nato-abschuss-russischer-kampfjet.html ) ↑ справке РИА Новости>> ( http://ria.ru/spravka/20151224/1346908322.html )http://ria.ru

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications