Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε εξοχικά και Έλληνες με 3 παιδιά σε χαρτόκουτα – βίντεο
Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε εξοχικά και Έλληνες με 3 παιδιά σε χαρτόκουτα – βίντεο

Από το ελληνικό διαδίκτυο : Δήμος Αθηναίων: Νοικιάζει 200 διαμερίσματα για τους πρόσφυγες. Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε ανοικτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να νοικιάσουν διαμερίσματά τους ή να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους πρόσφυγες …Θεσσαλονίκη: Έδωσαν τα σπίτια τους σε 25 οικογένειες προσφύγων – Εικόνες από τη νέα τους ζωή (Φωτό)!

ΕΥΑΘ: Στο τιμολόγιο ευπαθών ομάδων τα σπίτια φιλοξενίας προσφύγων … Στο ειδικό τιμολόγιο των ευπαθών ομάδων εντάσσει η ΕΥΑΘ ΑΕ την υδροδότηση περίπου 420 προσφύγων που θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα εντός της Θεσσαλονίκης ή στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος … Τα διαμερίσματα, περίπου 70 στον αριθμό, θα τα μισθώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, χωρίς μάλιστα να καταβάλει στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) τις σχετικές εγγυήσεις …

ΜΚΟ θα προκηρύξουν διαγωνισμούς για την ένδυση και την σίτιση των προσφύγων αλλά η μερίδα του λέοντος θα διατεθεί για να καταβληθούν προκαταβολικά όλα τα ενοίκια, ύψους 200-400 ευρώ, που αντιστοιχούν στους μήνες έως το τέλος του 2016.Πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών σε 20.000 πρόσφυγες –Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε εξοχικά και Έλληνες με 3 παιδιά σε χαρτόκουτα - βίντεο - Εικόνα1 Πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες σε εξοχικά και Έλληνες με 3 παιδιά σε χαρτόκουτα - βίντεο - Εικόνα2

Πρότυπο φιλοξενίας το «χωριό» της Μυρσίνης !!! (στο παραθεριστικό κέντρο «LM Village», που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης)Ο Μοχάμεν με την οικογένειά του στο σπίτι όπου φιλοξενούνται από τον δήμο.Χμ, και από τον αμερικανικό διαδίκτυο ((από όπου εγώ το πρωτοείδα) … Πάτρα: Άστεγη οικογένεια ελλήνων ζει σε χάρτινα κιβώτια Και όταν νομίζατε ότι, τα είχατε δει όλα … και ακούσει τα πάντα – δυνατά και αδύνατα – στην Ελλάδα της κρίσης και της λιτότητας … έρχεται αυτή η απίστευτη ανθρώπινη ιστορία: μια οικογένεια … πέντε ζωές σε κουτιά από χαρτόνι … στην πόλη της Πάτρας στη δυτική Ελλάδα.

Η οικογένεια κατέληξε στους δρόμους μετά από ένα εργατικό ατύχημα του πατέρα. Η οικογένεια δεν έχει κανένα εισόδημα. Τους τελευταίους 8 μήνες, οι δύο ενήλικες και τα τρία ανήλικα παιδιά ζουν σε ένα προσωρινό «καταφύγιο» από χάρτινα κιβώτια που έχουν φτιαξει σε μια γωνία ενός εγκαταλελειμμένου και μισό-κατασκευασμένου κτίριου. Η οικογένεια δεν λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας ή οποιαδήποτε αποζημίωση από το κράτος που θα τους βοηθούσαν να βγάλουν τα προς το ζην. Ευτυχώς που η τοπική Εκκλησία τους δίνει ένα πιάτο φαγητό και επίσης μια χριστιανή … γειτόνισσα στην οικοδομή και το χαρτοσπιτόκουτο που ζουν, τους παρέχει κάποιες φορές τον χώρο της για να κάνουν ένα μπάνιο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications