Ως πότε θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους;
Ως πότε θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους;

Για μια ακόμη φορά η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί μάλλον απαθής την είδηση ότι «ροτβάιλερ κατασπάραξε ένα παιδί»! Αδρανής και θολωμένη από το ρεύμα των καιρών που προσπαθεί να φέρει τα πάνω κάτω και να βαφτίζει το ανώμαλο «φυσιολογικό»…

Κι ας έχουν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από την προηγούμενη δολοφονική επίθεση των σκυλιών -της ίδιας ράτσας- σε ένα 5άχρονο παιδί στην Κοζάνη και ακόμα λιγότεροι από την επίθεση άλλων σκυλιών σε έναν ανθρωπάκο που πήγε να βγάλει το μεροκάματο και παραλίγο να το πληρώσει με τη ζωή του!

Κι ας είναι ένα ακόμη θύμα, αυτό το κοριτσάκι, αυτό το μωρό το μόλις 20 μηνών, πριν από το επόμενο… Γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξει και επόμενο θύμα. Θύματα για να είμαστε ακριβείς, ειδικά, όσο όλοι απλά παρακολουθούμε το… θρίλερ που εκτυλίσσεται εμπρός στα μάτια μας!

Κάποιοι θα πουν απλά ότι τα θύματα ήταν άτυχα. Είναι άλλο όμως η τύχη κι άλλη η εγκληματική αμέλεια. Το ειδεχθές ΕΓΚΛΗΜΑ, πλέον, μιας ολόκληρης κοινωνίας με τη στάση που κρατάει στη σχέση ανθρώπων και ζώων, στο βωμό της δήθεν «φιλοζωίας» που εξελίσσεται σε δολοφονία. Με θύματα, επαναλαμβάνουμε, παιδιά… Κι αυτό δεν το χωράει ο νους μας…

Η φύση λένε πως εκδικείται… Και δυστυχώς την εκδίκησή της, την πληρώνουν συνήθως οι αδύναμοι. Τα παιδιά. Όσο βιάζουμε το αυτονόητο, τη λογική, τόσο θα βρίσκουμε μπροστά μας τις συνέπειες των πράξεων μας.

Ως πότε θα δεχόμαστε τη διαστρέβλωση της πυραμίδας άνθρωπος-ζώο-φυτό;
Ως πότε θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους;
Ως πότε δεν θα σεβόμαστε ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που (δικαιολογημένα όπως αποδεικνύεται) τα φοβούνται;
Μήπως τελικά πρέπει να πέσει θύμα επίθεσης κάποιος «γνωστός» για να ευαισθητοποιηθούμε και να λάβουμε τα μέτρα μας ως κοινωνία και κράτος;

Επιτέλους κάποιος πρέπει να κάνει κάτι! Όχι σήμερα, αλλά χθες!

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

ΑΔΕΡΦΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΖΩΑ.. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ.. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ.. ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕΤΑ ΠΟ 12 ΧΡΟΝΩΝ.. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ..
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ.. ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΟΓΩΝΤΑΙ ΝΑ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ.. ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ..
ΚΑΙ ΘΑΡΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ Η' ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ..
ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΙΤΜΠΟΥΛ Κ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΡΑΤΣΑ.. ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΣ ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ..

ΑΚΕΣΑΝΔΡΟΣ

Ανώνυμοςείπε...

Λυπάμαι που βλέπω μια ανάρτηση η οποία λέει οτι κανουμε τα στραβα ματια στα ζω...γτ δν λέτε ρ πουσταραδες τπτ γι αυτούς που χτυπάνε κ βασανίζουν τα ζωα...κριμα για την σελίδα σας μ άρεσε κιόλας ρε ουσττ

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications