Ασφάλεια αεροδρομίου ξυλοκοπεί και συλλαμβάνει 18χρονη, ανάπηρη καρκινοπαθή. Σοκάρουν οι φωτογραφίες και το βίντεο
Ασφάλεια αεροδρομίου ξυλοκοπεί και συλλαμβάνει 18χρονη, ανάπηρη καρκινοπαθή. Σοκάρουν οι φωτογραφίες και το βίντεο

Οργή προκαλεί το περιεχόμενο καταγγελίας της οικογένειας έφηβης καρκινοπαθούς με σοβαρές αναπηρίες η φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά στο αεροδρόμιο του Μέμφις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής της από άνδρες της ασφάλειας (Transport Security Administration).

Η Hannah Cohen, είχε μεταβεί στο Μέμφις προκειμένου να υποβληθεί στον τελευταίο κύκλο θεραπείας για τον καρκίνο που έχει παρουσιάσει στον εγκέφαλο. Τον Ιούνιο του 2015, το κορίτσι έλαβε εξιτήριο και μαζί με τη μητέρα μετέβησαν στον αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην ιδιαίτερη πατρίδας της τη Chattanooga.

Οι δύο τους, είχαν κάνει δυστυχώς αυτό το ταξίδι ήδη αρκετές φορές και γνώριζαν, όπως λέει στον Guardian η μητέρα της 18χρονης Shirley, πολύ καλά του ρουτίνα των ελέγχων στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Η κόρης της παρουσίασε για πρώτη φορά καρκίνο όταν ήταν μόλις 2 ετών και από τότε έχει υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων και θεραπειών, πάντα στο ίδιο νοσοκομείο.

Η μητέρα της 19χρονης σήμερα κοπέλας περνούσε πάντα πρώτη από την ανιχνευτή μετάλλων και περίμενε από την άλλη πλευρά για να περάσει και η κόρη της η οποία έχει υποστεί μερική παράλυση, μερική τύφλωση και αντιμετωπίζει και προβλήματα ακοής. Αυτή τη φορά όμως, όπως αναφέρει και η βρετανική έκδοση της Huffington Post, ο ανιχνευτής μετάλλων άρχισε να χτυπάει. Όταν σήμανε ο ήχος του συναγερμού η Hannah φάνηκε να βρίσκεται σε σύγχυση ενώ την ίδια στιγμή οι υπάλληλοι της TSA προσπάθησαν αν την ελέγξουν.

Η μητέρα της, όπως αναφέρεται και στην αγωγή που έχει καταθέσει η οικογένεια, ισχυρίζεται πως προσπάθησε να εξηγήσει στους υπεύθυνους για τις αναπηρίες της κόρης της αλλά εκείνοι την απομάκρυναν. «Προσπάθησε να τους αποτρέψει αλλά ακαριαία, ένας από αυτούς την είχε ήδη ρίξει κάτω ενώ χτύπησε το κεφάλι της στο δάπεδο. Είχε αίματα παντού» είπε η μητέρα στο WREG-TV.

Οι δε δικηγόροι της οικογένειας τονίζουν πως το προσωπικό ασφαλείας δεν ήταν εκπαιδευμένο να χειριστεί μια περίπτωση σαν της κόρης, με τον δέοντα τρόπο. «Δεν αντιλήφθηκαν ότι βρισκόταν σε σύγχυση εξαιτίας της προφανής της αναπηρίας και πως ήταν ανίκανη να συνεργαστεί μαζί τους».

Στην αγωγή αναφέρεται πως υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου, προκάλεσαν στην 19χρονη σήμερα Hannah σωματικά τραύματα αλλά και ψυχολογικά ενώ αναφέρουν και την ηθική βλάβη που υπέστη η μητέρα της που ήταν παρούσα στην βιαιοπραγία, όπως ισχυρίζεται, της κόρης της. Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση που να μην υπερβαίνει των 100.000 δολαρίων και κάλυψη των νομικών εξόδων.

Σημειώνεται πως η Hannah συνελήφθη αλλά τελικά οι κατηγορίες σε βάρος της αποσύρθηκαν.Ο εκπρόσωπος Τύπου της TSA, Mark Howell αλλά και ο Jerry Brandon, επικεφαλής δημόσιας ασφάλειας του αεροδρομίου του Μέμφις δήλωσαν πως δεν μπορούν να σχολιάσουν την υπόθεση. Ο δε διευθύνων σύμβουλος, Scott Brockman απαντώντας στην Commercial Appeal, είπε «ο καθένας μπορεί να υποβάλλει ότι θέλει, (σ.σ. εννοεί την αγωγή) και δεν σχολιάζουμε σε δικαστικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη...προφανώς υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία σε αυτή την υπόθεση, και δεν θα σχολιάσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications