Βίντεο: Με βόμβες φωσφόρου η ρωσική Αεροπορία «καίει» τους ισλαμιστές στο βόρειο Χαλέπι
Βίντεο: Με βόμβες φωσφόρου η ρωσική Αεροπορία «καίει» τους ισλαμιστές στο βόρειο Χαλέπι

Λίγες ώρες από την στιγμή που ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ ανακοίνωσε την επνέναρξη έντονων ρωσικών βομβαρδισμών κατά των ισλαμιστών του ISIS, της Αλ Νούσρα και της τουρκική επιχορηγήεως Jays-Al-Islam και η ρωσική Αεροπορία «σφυροκόπησε» όλη την νύχτα τις θέσεις των εξτρεμιστών το βόρειο Χαλέπι χρησιμοποιώντας βόμβες λευκού φωσφόρου και βόμβες διασποράς.

Άλλα ρωσικά μαχητικά χτύπησαν φάλαγγα ισλαμιστών στην Ράκα με άνγωστες μέχρι αυτή την στιγμή απώλειες για τους εξτρεμιστές, αλλά πιστεύεται ότι ήταν ιδιαίτερ σημαντικό πλήγμα. Οι πληροφορίες θα πυκνώσουν τις επόμενες ώρες. Η ρωσική Αεροπορία κατέστρεψε τις αμυντικές θέσεις της Αλ Νούσρα στο χωριό Haritan στα υψώματα Anadan.

Χθες ο Ρώσος ΥΠΕΞ On Sergei Lavrov, είπε κατά την συνέντευξη Τύπου ότι η ρωσική Αεροπορία θα αυξήσει την εναέρια δραστηριότητά της στην περιφέρεια του Χαλεπίου σε απάντηση στην επιθετική δραστηριότητα των ισλαμιστών κατά του συριακού Στρατού τις τελευταίες εβδομάδες.

Μόνο στο νότιο Χαλέπι 2000 ισλαμιστές εξορκώντας από το Καν Τουμάν προκάλεσαν σοβαρές απώλειες στα κυβερνητικά στρατεύματα τα οποία αποσυμπιέστηκαν από την σωτήρια έφοδο της RuAF.

H RuAF χτύπησε και βόρεια και νότια τηε πόλης. Ιδιαίτερα στην Haritan όπου και χρησιμοποίησε βόμβες λευκού φωσφόρου και βόμβες διασποράς οι ισλαμιστές αποδεκατίστηκαν, καθώς αποτελούσαν εύκολο στόχο λόγω της μεγάλης συγκέντρωσής τους, ενώ η νυχτερινή επιδρομή τους αιφνιδίασε ολοκληρωτικά.

Ταυτόχρονα η RuAF αλλά και η USAF εξαπέλυσαν σειρά επιδρομών και στην Ράκκα όπου τα πράγματα πάνε πολύ καλά για τον συριακό Στρατό αλλά και για τις κουρδικές δνάμεις του YPG από δυτικά και βορρά αντίστοιχα. Οι Ρώσοι χτύπησαν θέσεις στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο Tabaqa όπου και καταστράφηκαν σωρεία οχημάτων και σκοτώθηκαν περίπου 100 ισλαμιστές.

Η USAF προσέχοντας να μην μπλέξει τα μαχητικά της με τα ρωσικά, αν και κατόπιν εντολών των αντίστοιχων Επιτελείων τα οποία συνενοούνται άμεσα μεταξύ τους οι πιλότοι έχουν αίσθηση του που βρίσκεται ο καθένας, επικεντρώνεται στον άξονα Raqqa-Aleppo όπου και οι κουρδικές δυνάμεις του YPG προελαύνουν προς την πόλη Menbeij.

Παρά τις όποιοες διαφωνίες έχουν οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη ως προς την Συρία επιδεικνύουν μια εντυπωσιακή σνεργασία στο να εμποδίσουν τις δυνάμεις του ISIS από το να μπορέσουν να περάσουν ξανά στην περιφέρεια του Χαλεπίου. Οι ισλαμιστές του ISIS για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια νιώθουν να απειλούνται σε Ράκκα και Μοσούλη.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η ποσότητα βαρύτατου οπλισμού που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές της Αλ Νούσρα,(ειδικότερα τα αντιαρματικά είναι δυτικής προελεύσεως), οι οποίοι υποτίθεται ότι εκπροσωπούν την Αλ Κάιντα στην Συρία, η οποία με την σειρά της είναι αυτή που κατά τους Αμερικανούς έριξε τους Δίδυμους Πύργους το 2001 στις 11 Σεπτεμβρίου.

Πολλά αντιαρματικά βλήματα στην διάθεση τους ενώ διαθέτουν και μεγάλους τεθωρακισμένους σχηματισμούς! Στην ουσία είναι καλύτερα εξοπλισμένοι και από τον συριακό Στρατό. Είναι σαφές ότι την διαφορά στο πεδίο της μάχης την έκανε η RuAF.

πηγή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications