Βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ απομακρύνεται βίαια από εκδήλωση επειδή ανέφερε τον Θεό
Βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ απομακρύνεται βίαια από εκδήλωση επειδή ανέφερε τον Θεό

Όταν ένας βετεράνος άρχισε να απαγγέλει τον παραδοσιακό λόγο που συνοδεύει την αναδίπλωση της σημαίας των ΗΠΑ ένστολοι αεροπόροι του επιτέθηκαν και τον έσυραν έξω από την αίθουσα, επειδή μίλησε για τον Θεό.

Τώρα δικηγόροι που εκπροσωπούν τον συνταξιούχο Oscar Rodriguez, απαιτούν η Πολεμική Αεροπορία να ζητήσει συγνώμη και να τιμωρήσει τους υπευθύνους, διαφορετικά θα ακολουθήσει μήνυση.

Για πάρα πολλά χρόνια, μέλη της υπηρεσίας απαγγέλουν το λόγο στην αναδίπλωση της σημαίας σε στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των τελετών συνταξιοδότησης. Παραδοσιακά, αυτή η ομιλία εξηγεί τα χρώματα, τα σύμβολα και την ιστορία της σημαίας.

Η ομιλία αυτή περιέχει επίσης πολλές θρησκευτικές αναφορές, συμπεριλαμβανομένων, «Ας προσευχηθούμε ότι ο Θεός θα αντικατοπτρίζει με θαυμασμό τη βούληση ενός έθνους στην προσπάθειά του να απαλλάξει τον κόσμο από την τυραννία, την καταπίεση, και τη δυστυχία. Αυτό είναι ένα έθνος υπό τον Θεό που αποκαλούμε, με τιμή, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η ομιλία κλείνει με: «Ο Θεός να ευλογεί τη σημαία μας. Ο Θεός να ευλογεί τα στρατεύματά μας. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική.» Το 2005, το Πεντάγωνο άλλαξε την ομιλία και αφαίρεσε όλες τις αναφορές στο θείο. Αλλά πολλά μέλη της υπηρεσίας προτιμούν την παραδοσιακή ομιλία και επιθυμούν την παλιά έκδοση να απαγγέλεται κατά τη δική τους γιορτή συνταξιοδότησης.

Ο Rodriguez αποσύρθηκε από την Πολεμική Αεροπορία το 2013 μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας και διαθέτει μια καθαρή και δυνατή φωνή, οπότε καλείται συχνά να απαγγείλει το λόγο της αναδίπλωσης της σημαίας, στις τελετές συνταξιοδότησης.

Στις 3 Απριλίου, το 2016, Όταν ο λοχίας Charles Roberson ήταν να αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία τον Απρίλιο του 2016 ο Roberson είχε ακούσει για τον Rodriguez και ήθελε να απαγγείλει αυτός την ομιλία στη γιορτή συνταξιοδότησής του στην Πολεμική αεροπορική βάση Τράβις όπου ο Roberson υπηρετούσε, στην 749η Μοίρα Συντήρησης Αεροσκαφών.

Όταν ο διοικητής της μοίρας, αντισυνταγματάρχης Michael Sovitsky, έμαθε ότι ο Ροντρίγκεζ θα δώσει την παραδοσιακή ομιλία του αναφέροντας τον Θεό, εξέφρασε την αντίθεσή του και φέρεται να προσπάθησε να την εμποδίσει. Όμως ο Roberson ζήτησε από τον Rodriguez να προχωρήσει.

Όταν η εκδήλωση προχώρησε κι ο Rodriguez, λαμβάνοντας τη θέση του και αρχίζει την απαγγελία, τέσσερις ένστολοι αεροπόροι τον περιβάλλουν και με τη βία να τον σέρνουν έξω από την αίθουσα, καθώς ο ίδιος συνεχίζει να απαγγέλει δυνατά πάνω από τα κεφάλια των επιτιθέμενων.

Τα μέλη της υπηρεσίας δεν ήταν στρατιωτική αστυνομία και δεν είχαν νόμιμη εξουσία να συλλάβουν κάποιον, ιδιαίτερα έναν ιδιώτη, όπως ο Rodriguez. Στη συνέχεια μάλιστα τον έδιωξαν εντελώς έξω από τη βάση! «Ήταν μία από τις πιο ταπεινωτικές εμπειρίες της ζωής μου», λέει ο Rodriguez. «Να μου επιτίθεται η Πολεμική Αεροπορία και να με σέρνει έξω από μια τελετή συνταξιοδότησης, απλά επειδή η ομιλία μου περιλαμβάνει τη λέξη «Θεός» είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ από το στρατό μας.»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications