Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ στη Βοιωτία
Κατέπεσε πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ στη Βοιωτία

Σώοι οι δύο πιλότοι – Το αεροσκάφος έκανε «βαριά προσγείωση» και αυτή την ώρα φλέγεται

Πυροσβεστικό αεροσκάφος CL_215 κατέπεσε πριν λίγο και φλέγεται 1 χλμ. βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας. Το αεροσκάφος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης στα Δερβενοχώρια.

Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ώρα που οι πιλότοι του αεροσκάφους πετούσαν πάνω από τη φωτιά κι έριχναν νερό, εκδηλώθηκε φωτιά στον αριστερό κινητήρα του.

Το αεροσκάφος αντιμετώπισε απώλεια ώσης και έτσι οι πιλότοι κατέφυγαν στην επιλογή της αναγκαστικής προσγείωσης, η οποία ήταν «βαρέου τύπου», κάτι που σημαίνει πως το αεροσκάφος χτύπησε στο έδαφος με ορμή, με την κατάληξη να είναι ευτυχώς αίσια για τους δύο πιλότους. Συνολικά είχαμε 12 καναντέρ CL-215 και 7 Cl-415.

Tα 11 πλέον καναντέρ CL-215 είναι απαρχαιωμένα αεροσκάφη 40 χρόνων που πετούν χάρη στις υπερπροσπάθειες των τεχνικών της ΠΑ. Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Δερβενοχώρια, αργά το βράδυ του Σαββάτου, κοντά στη Στεφάνη Βοιωτίας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 115 πυροσβέστες, 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι άνεμοι με αποτέλεσμα να έχει πάρει διαστάσεις το πύρινο μέτωπο, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους. Προσπάθειες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο γίνονται και από αέρος, με 8 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα να επιχειρούν.

Ένα από αυτά τα αεροσκάφη, το Canadair όπως αναφέραμε, συνετρίβη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications