Το «καταραμένο» δάσος της Τρανσυλβανίας
Το «καταραμένο» δάσος της Τρανσυλβανίας

Τo δάσος είναι πηγή ζωής και ένας χώρος για όμορφες εμπειρίες και ψυχαγωγία. Μερικές φορές όμως μπορεί να γίνει ένας τρομακτικός και εφιαλτικός τόπος.

Τα δένδρα με τα στραμμένα κλαδιά τους προς τα μέσα, κρύβοντας τον ήλιο και ρίχνοντας βαθιές σκιές πάνω στα χαμόκλαδα, οι παράξενοι άγνωστοι ήχοι από το θρόισμα των φύλλων ως και την βοή του ψυχρού ανέμου που αντηχεί στο βάθος, όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να «συνωμοτήσουν» και να δημιουργήσουν μια «εφιαλτική» εμπειρία.

Για όλα αυτά βεβαίως δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος και αυτή η απόκοσμη αίσθηση είναι μέσα στο μυαλό μας μόνο, αλλά αυτά δεν ισχύουν για το μυστηριώδες δάσος στην Τρανσυλβανία που εκεί μπορεί να υπάρχει κάτι περισσότερο από μια απλή υποψία και μια ζωηρή φαντασία.

Έχοντας και στο νου την εικόνα του Δράκουλα, τα φαντάσματα και τους λυκανθρώπους, η περιοχή της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία έχει επίσης την «τύχη» να φιλοξενεί ένα από τα πιο στοιχειωμένα και αποκρουστικά δάση στον πλανήτη. Μια απειλητική δασική έκταση γεμάτη με κάθε είδους ανεξήγητα φαινόμενα και περίεργα γεγονότα.

Το δάσος Hoia-Baciu βρίσκεται στα δυτικά της πόλης Cluj-Napoca στην περιοχή της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία, σε μια περιοχή που δεν είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένη και αντιθέτως είναι αρκετά δημοφιλής σε όσους αναζητούν αναψυχή στην ύπαιθρο. Η περιοχή όμως αυτή έχει γίνει επίσης δημοφιλής και μεταξύ των ερευνητών λόγω των ασυνήθιστων υψηλών ποσοστών σε κάθε είδους παράξενα φαινόμενα.

Παρά το γεγονός ότι το δάσος είναι μικρό (3 τετραγωνικά χιλιόμετρα), έχει μακρά ιστορία ως μια καταραμένη και εγκαταλειμμένη θέση, ενώ διαθέτει ένα πλήρες φάσμα ανεξήγητων φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων, φαντάσματα, φασματικές οντότητες, εξωπραγματικές φωνές και ήχους, μυστηριώδεις εξαφανίσεις, ανεξήγητες σωματικές εμπειρίες, δραστηριότητα ΑΤΙΑ και μαγνητικές ανωμαλίες, μεταξύ άλλων. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλο μέρος στη γη που να έχει συγκεντρώσει τόσο έντονη παράδοξη δραστηριότητα σε μια τόσο περιορισμένη έκταση γης. Δίκαια λοιπόν αυτή η περιοχή έχει «κερδίσει» το παρατσούκλι «Tο Τρίγωνο των Βερμούδων της Τρανσυλβανίας.»

Οι ντόπιοι έχουν μια μακρά παράδοση αναφορων για το «καταραμένο» δάσος. Πράγματι, το όνομα του ίδιου του δάσους προέρχεται από ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Ο θρύλος λέει ότι ένας Baci, η οποία είναι η ρουμανική λέξη για το «βοσκός,» οδήγησε το κοπάδι του με τα πρόβατα στο δάσος και δεν επέστρεψε ποτέ. Παρά την μεγάλη κινητοποίηση για την εύρεσή του, κανένα ίχνος δεν βρέθηκε ποτέ ή από τα 200 πρόβατα που λέγεται ότι ήταν μαζί του. Ήταν σαν να είχε ανοίξει η Γη και να τον είχε καταπιεί.

Η περιοχή απέκτησε γρήγορα τρομακτική φήμη στην τοπική λαογραφία ως μέρος από το οποίο όποιος έμπαινε δεν επέστρεφε ποτέ. Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν επίσης ότι το δάσος είναι «φωλιά» φαντασμάτων αγροτών που έχουν δολοφονηθεί βίαια, και λέγεται ότι αν κάποιος μπεί εδώ με τη σκέψη για φόνο, το δάσος τότε θα δείξει το «άγριο» πρόσωπο του και θα τους τιμωρήσει γιαυτό. Αυτή η δυσοίωνη φήμη ως στοιχειωμένο η καταραμένο μέρος είχε κρατήσει τους ανθρώπους της περιοχής από το να πηγαίνουν κοντά στο Hoia-Baciu, και για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκε ταμπού ή κακή τύχη να μιλήσει ακόμη και για” αυτό.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί τέτοιοι μύθοι έχουν κυριεύσει τη λαογραφία. Η ατμόσφαιρα του Hoia-Baciu είναι «απειλητική», με τα αρχαία και δύσβατα δέντρα να φαίνονται σαν να ουρλιάζουν, με «πρόσωπα» χαραγμένα στο φλοιό τους και μερικά από τα οποία να εμφανίζουν περίεργα σημάδια καψίματος ή μυστηριωδώς απανθρακωμένους κορμούς. Λέγεται επίσης ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές δυσλειτουργούν και ότι οι πυξίδες έχουν την τάση να γυρνάνε τρελά μόλις μπαίνουν στο δάσος.

Υπάρχει επίσης και ένας αέρας τρόμου που κυριεύει όποιον μπαίνει στο σκοτεινό δάσος. Ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα περιστατικά των επισκεπτών στο δάσος είναι τα ανεξήγητα έντονα συναισθήματα αμηχανίας σαν ο τόπος να ζωντανεύει, και δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να βιώσουν ένα δυνατό αίσθημα άγχους, υπερβολική δίψα, αίσθηση του ότι παρακολουθείται από «αόρατα» μάτια, φόβος, πανικός χωρίς, και μια ισχυρή επιθυμία να φύγει από εκεί ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κίνδυνος.

Οι επισκέπτες στο δάσος έχουν επίσης αναφέρει πονοκεφάλους, ημικρανίες ή αισθήματα αποπροσανατολισμού, ναυτία, ζάλη, αίσθημα χαμένου χρόνου, ή ανεξήγητους οξείς πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος. Υπήρξαν επίσης αναφορές για απώλεια μνήμης και χάσιμο της αίσθησης του πόσος χρόνος έχει περάσει ή τι είχε συμβεί κατά την περίοδο της απώλειας της.

Άλλοι περιγράφουν ισχυρές αναμνήσεις από το παρελθόν που συντρίβουν στην κυριολεξία το μυαλό τους, με τις μνήμες να ξεθωριάζουν μόνο μετά την αναχώρηση τους από το δάσος. Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που έχουν βιώσει αστρική προβολή. Υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές για ανθρώπους που υπέστησαν παράξενες σωματικές βλάβες, όπως ρινορραγία, μώλωπες, εξανθήματα, γρατζουνιές, ακόμα και εγκαύματα από μη εμφανή λόγο. Μέχρι εδώ……

Αυτή η μυστήρια ατμόσφαιρα που είναι διάχυτη στο δάσος, έχει δώσει την εντύπωση ότι το Hoia-Baciu κυριαρχείτε από …φαντάσματα. Μια μεγάλη ποικιλία εμφανίσεων αυτών είναι ότι οι επισκέπτες «ακούν» εξωπραγματικές φωνές ή γέλια. Πρόσωπα ξαφνικά αναβοσβήνουν μπροστά στα μάτια τους ξαφνιάζοντας τους επισκέπτες. Παραμορφωμένα πρόσωπα έχουν επίσης κάνει την εμφάνιση τους στα ίδια τα δέντρα. Υπάρχουν δε και αναφορές για ένα παχύ μαύρο στρώμα ομίχλης που ρέει μέσα από δένδρα και θάμνους. Ηχητικά ηλεκτρικά φαινόμενα EVP έχουν επίσης αναφερθεί στο Δάσος, με απόκοσμες φωνές που προέρχονται από τον αιθέρα, από τα ραδιόφωνα ή ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα.

Μία από τις πιο κοινές μορφές φασματικής δραστηριότητας που αναφέρεται εδώ είναι η παρουσία σφαίρα φωτός που τρεμοπαίζει ανάμεσα στα δένδρα. Συχνά, αυτές οι σφαίρες αναβοσβήνουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μυστηριώδεις σφαίρες φωτός, έχουν μελετηθεί από ερευνητές του υπερφυσικού, χρησιμοποιώντας μια σειρά από όργανα, όπως υπέρυθρες κάμερες και θερμικούς ανιχνευτές. Έχει βρεθεί ότι οι σφαίρες δεν φαίνεται να παράγουν οποιαδήποτε θερμότητα, αφού ο εξοπλισμός θερμικής απεικόνισης δεν έχει καταγράψει κάποια θερμότητα. Μπορεί, απλώς να είναι μια εντελώς τυχαία δραστηριότητά, χωρίς κάποιο πραγματικό λόγο.

Έχει παρατηρηθεί επίσης και δραστηριότητα ταραχοποιών πνευμάτων (Poltergeist). Κάμερες ή τσάντες πεταγόντουσαν βίαια κάτω στο έδαφος από αόρατες δυνάμεις, καθώς και σπρωξίματα άγρια σε ανθρώπους. Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Προορισμός Αλήθεια», όταν ένας από το τηλεοπτικό συνεργείο, δέχθηκε ξαφνικά μια βίαιη επίθεση από κάτι αόρατο. Σύμφωνα με το συνεργείο, ο εν λόγω άνδρας, Evan, καθόταν σε ένα ξέφωτο, όταν παρουσιάστηκε μπροστά του μια ξαφνική λάμψη φωτός και βρέθηκε πεσμένος στην άλλη πλευρά.

Ο κάπως αποπροσανατολισμένος Evan στη συνέχεια διαπίστωσε ότι είχε ανεξήγητες γρατσουνιές στα χέρια του, παρά το γεγονός ότι φορούσε ένα πουκάμισο με μακριά μανίκια. Αργότερα ανέφερε ότι λίγο πριν από το περιστατικό που είχε ακούσει περίεργες γυναικείες φωνές πίσω του πριν δεχθεί μια ισχυρή ριπή ανέμου. Όλο το επεισόδιο καταγράφηκε στην ταινία και παραμένει ακόμα ανεξήγητο. Το τηλεοπτικό συνεργείο κατάφερε επίσης να συλλάβει με τις κάμερες του τις μυστηριώδεις σφαίρες φωτός κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους.

Είτε υπάρχουν πραγματικά φαντάσματα όχι, το Hoia-Baciu Forest είναι επίσης γνωστή για το μεγάλο αριθμό των ανεξήγητων εξαφανίσεων. Λέγεται ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος μέσα στο δάσος χωρίς ποτέ να τους δει κάποιος ξανά. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που αγνοούμενοι επέστρεψαν μυστηριωδώς. Μια τέτοια περίπτωση αφορούσε την εξαφάνιση του 5 ετών κοριτσιού που εμφανίστηκε πάλι μετά από πέντε χρόνια που περιφερόταν άσκοπα στο δάσος. Το κορίτσι, δεν είχε την αίσθηση του χρόνου και φορούσε τα ίδια ακριβώς ρούχα που φορούσε όταν εξαφανίστηκε 5 χρόνια πριν.

Το πιο παράξενο όμως είναι ότι τα ρούχα της βρέθηκαν να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς φθορά, κάτι που θα περίμενε κανείς να είχαν μετά από πέντε χρόνια περιπλάνησης στο δάσος. Το κορίτσι ανάφερε μετά στην αστυνομία για το τι είχε συμβεί και σύντομα έγινε φανερό ότι δεν είχε ιδέα για το τι συνέβη ή τι είχε συμβεί αυτά τα 5 χρόνια. Σαν να είχε σβήσει τελείως η μνήμη της. Πέντε άλλα άτομα που εξαφανίστηκαν μέσα στο δάσος, βρέθηκαν αργότερα, μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν νεκροί. Διαπιστώθηκε ότι είχαν αυτοκτονήσει.

Το δάσος επίσης είναι γνωστό για την συχνή δραστηριότητα εμφανίσεων ΑΤΙΑ. Η φήμη του δάσους ως «καταφύγιο» για Ιπτάμενα Αντικείμενα, πιστεύεται ότι ξεκίνησε το 1968, όταν ένας βιολόγος με το όνομα Alexandru Koskiniste, που πήγε στο δάσος για να μελετήσει κάποιες παράξενες ανωμαλίες, κατέγραψε μια σειρά από εκπληκτικά καθαρές φωτογραφίες σκάφη σε σχήμα δίσκου να περνούν πάνω από την γραμμή των δένδρων σε ένα λιβάδι. Μετά ήρθαν περισσότερες φωτογραφίες, από έναν στρατιωτικό, τον Emil Barnea στις 18 Αυγούστου του 1968.

Η πιο πρόσφατη υψηλής ευκρίνειας εικόνα ΑΤΙΑ συνέβη το 2002, όταν δύο κάτοικοι στον τελευταίο όροφο ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στην παρακείμενη πόλη Κλουζ κατάφεραν να συλλάβουν για 27 δευτερόλεπτα σε βίντεο ένα φωτεινό, σε σχήμα πούρου αντικείμενο γύρω στα 50 μέτρα σε μήκος να πλανάται πάνω από το δάσος. Το ΑΤΙΑ, ανέβηκε σιγά-σιγά στον ουρανό, πριν εξαφανιστεί πίσω από ένα παχύ στρώμα νεφών. Η δραστηριότητα ΑΤΙΑ στο δάσος είναι τόσο έντονη που μέχρι και απαγωγές από εξωγήινους έχουν συχνά προταθεί για τις πολλές περιπτώσεις αγνοουμένων και τις περιπτώσεις του χαμένου χρόνου που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

Η παραδοξότητα όμως του Δάσους προχωρεί ακόμη περισσότερο. Ένα από τα πιο ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του τοπίου, εκτός από τα όποια παράξενα παρουσιάσαμε παραπάνω, είναι και ένας κύκλος που υπάρχει σε ένα ξέφωτο με περίπου 300 μέτρα πλάτος το οποίο είναι εντελώς γυμνό από βλάστηση και το οποίο αποδεικνύει υψηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Έρευνες σε αυτή τη μυστηριώδη νεκρή ζώνη εντός του δάσους δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής καμία λογική εξήγηση.

Δείγματα του εδάφους έδειξαν να μην υπάρχει τίποτα έξω από τα συνηθισμένα και μάλιστα τίποτα που να είναι διαφορετικό από το υπόλοιπο έδαφος τριγύρω. Μέχρι στιγμής απλώς είναι ένα μυστήριο το ως προς το γιατί τίποτα δεν φυτρώνει εκεί. Εκτός από τις ασυνήθιστα ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές, υπάρχουν επίσης μαγνητικές ανωμαλίες, ενώ έχουν μετρηθεί κύματα υπερύθρων και ασθενής ραδιενέργεια. Οι ντόπιοι της περιοχής με την σειρά τους, λένε ότι αυτό το παράξενο κυκλικό κομμάτι είναι το επίκεντρο παραφυσικών φαινομένων και ότι εδώ μαζεύονται τα φαντάσματα των δολοφονημένων αγροτών.

Η ποικιλία και η ένταση των ανεξήγητων φαινομένων στο Δάσος Hoia-Baciu έχει δώσει την αφορμή για δεκάδες διάφορες θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν τι συμβαίνει εδώ. Μια θεωρία λέει ότι το δάσος είναι μια πύλη για μια άλλη διάσταση, ή το όριο, ένα κάποιο λεπτό σημείο ανάμεσα στον κόσμο μας και έναν άλλο. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τις διάφορες οντότητες, τις φωτεινές σφαίρες, τα στίγματα στο δάσος, καθώς και τους ανθρώπους που εξαφανίζονται ή ακόμη και εκείνους που έχουν βιώσει απώλεια χρόνου ή φαινομενικά μεταφέρθηκαν από τη μία περιοχή στην άλλη. Άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μια κάποιου είδους βάση εξωγήινων εδώ που προκαλεί τις θεάσεις ΑΤΙΑ, τις σφαίρες, ακόμη και διάφορες ψευδαισθήσεις που έχουν αναφερθεί. Μια άλλη, πιο φανταστική θεωρία λέει ότι το δάσος ήταν το πραγματικό κέντρο του χαμένου πολιτισμού της Ατλαντίδος, και ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της δημιούργησαν διάφορες πύλες τηλεμεταφοράς με τις οποίες μπορούσαν να ταξιδεύουν οπουδήποτε στον κόσμο και στο …σύμπαν.

Η μυστηριώδης νεκρή ζώνη εντός του Δάσους
Μια από τις πιο προσγειωμένες θεωρίες που προτάθηκαν, για τουλάχιστον μερικά από τα πιο περίεργα συμβάντα, είναι ότι ίσως το δάσος να είναι μια πηγή κάποιου είδους εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας ηχητικών κυμάτων, τα οποία δεν είναι αντιληπτά από το ανθρώπινο αυτί, αλλά μπορούν να μας επηρεάσουν, οδηγώντας μας σε ψευδαισθήσεις. Αυτά τα ηχητικά κύματα είναι γνωστό ότι μπορούν να δημιουργήσουν αισθήματα αμηχανίας και αποπροσανατολισμού των ανθρώπων που τα βιώνουν, τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που αναφέρθηκαν στο Δάσος Hoia-Baciu.

Τα ηχητικά κύματα χαμηλής συχνότητας θα μπορούσαν επίσης να είναι η αιτία της δυσφορίας που σχετίζονται με το δάσος, όπως τους πονοκεφάλους, την αιμορραγία από τη μύτη, και την ναυτία, και θα μπορούσαν επίσης να είναι και η αιτία των ακουστικών και οπτικών παραισθήσεων. Αυτοί οι υπόηχοι παράγονται στη φύση όλο το χρόνο και έχουν σχέση κυρίως με τα φυσικά φαινόμενα, όπως η βροντή, οι σεισμοί και τα ηφαίστεια. Υπάρχει κάποια πηγή ήχου ή διαταραχές που προέρχονται από Δάσος; Μια τέτοια θεωρία θα μπορούσε ασφαλώς να ευθύνεται για πολλά από τα τρομακτικά φαινόμενα, αλλά από την άλλη αποτυγχάνει να εξηγήσει φαινόμενα όπως τις σωματικές επιθέσεις που προκαλούν τραύματα, ή την περίεργη κυκλική περιοχή όπου τίποτα δεν φυτρώνει.

Όποιες και αν είναι οι αιτίες για τις τεράστιες αναφορές παραφυσικών δραστηριοτήτων του δάσους, αυτό που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία είναι ότι υπάρχει εκεί κάτι που είναι έξω από τα συνηθισμένα και βρίσκεται πέρα από την κατανόησή μας, σύμφωνα πάντα με το Mysterious Universe. Ερευνητές από όλο τον κόσμο σε διάφορους τομείς, ψάχνουν να βρουν κάποια ένδειξη για το ποιες διαδικασίες ευθύνονται για αυτά τα φαινόμενα. Παρά τις διαρκώς αυξανόμενες αναφορές γι αυτά τα παράξενα γεγονότα, κανείς δεν είναι σε πραγματικά θέση να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει ή γιατί υπάρχει σε τόσο έντονο βαθμό στο Δάσος.

Εκτός από τους ερευνητές παραφυσικών και άλλων επιστημονικών κλάδων, το αινιγματικό Δάσος προσελκύει μεγάλο αριθμό ανθρώπων από όλο τον κόσμο και από όλα τα κοινωνικά στρώματα, παρασυρόμενη απλώς από την περιέργεια ή με την ελπίδα να δουν κάτι παράξενο, αλλά και σε διάφορες σατανιστικές ή αποκρυφιστικές ομάδες. Το δάσος είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Wiccans, οι οποίοι το βλέπουν ως μέρος που μπορεί να ενισχύσει την …αποτελεσματικότητα των διαφόρων τελετουργικών τους.

Τα δάση μπορούν πράγματι να γίνουν τρομακτικά, (ειδικά την νύχτα και στον αμύητο) αλλά στην περίπτωση του Haoia-Baciu, υπάρχει σίγουρα κάτι που φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από απλά ανατριχιαστικό. Ανεξήγητοι σωματικοί τραυματισμοί, χαμένος χρόνος, μαγνητικές και άλλες ανωμαλίες, ΑΤΙΑ, φαντάσματα, δείχνουν ότι σίγουρα κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ποιες δυνάμεις είναι σε λειτουργία εδώ που έχουν διαποτίσει το δάσος με το ανεξήγητο;

Το Δάσος Hoia-Baciu είναι μια απόκοσμη και σουρεαλιστική περιοχή που σίγουρα κατατάσσεται ως ένα μέρος με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις παραφυσικών και παράξενων φαινομένων στον κόσμο. Ίσως μια μέρα έρθουμε πιο κοντά στην κατανόηση του τι συμβαίνει εδώ, αλλά τώρα το δάσος Hoia-Baciu παραμένει ένα από τα πιο μυστηριώδη και αινιγματικά μέρη στον πλανήτη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications