Στέλεχος Νταβατζής της Εθνικής χτύπησε εργαζόμενη που απεργούσε !
Στέλεχος της Εθνικής χτύπησε εργαζόμενη που απεργούσε

Κατά την απεργιακή περιφρούρηση της Παρασκευής 6/5 στο κτίριο όπου στεγάζεται το τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου δανειζομένου προσωπικού τραπεζικού τομέα δέχθηκε, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου, επίθεση από στέλεχος της τράπεζας.

Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου θα πρέπει να επανέλθει για επανεξέταση μετά από οχτώ ημέρες αναρρωτικής άδειας, ύστερα από τον τραυματισμό της στη μέση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία ICAP για να αποσείσει τις ευθύνες της έστειλε επιστολή γνωστοποίησης «εργατικού ατυχήματος» στο αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου (!).

Παρά το κλίμα τρομοκράτησης οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να κινητοποιούνται σε έναν κλάδο που κυριαρχεί η εργοδοτική τρομοκρατία, η παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης και το καθεστώς των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων. Αναλυτικα η καταγγελία του Συλλόγου δανειζομένου προσωπικού τραπεζικού τομέα και του Συλλόγου εργαζομένων ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS:

«Με απεργιακή φρουρά υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα στην απεργία την Παρασκευή 6/5/2016 (Γενική Απεργία ΓΣΕΕ) στο κτίριο όπου στεγάζεται το τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας. Σε ένα χώρο με εκατοντάδες εργαζόμενους, στην πλειοψηφία τους ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι, όπου η παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης είναι σύνηθες φαινόμενο (πριν από δύο μήνες δεν επετράπη η διενέργεια εκλογών Σωματείου στον χώρο δουλειάς), ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε.

Παλεύουμε για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε ένα χώρο που η εργοδοτική τρομοκρατία είναι ο κανόνας, προϊστάμενοι εκτοξεύουν απειλές ότι όποιος είναι στο σωματείο θα απολυθεί, που η συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους είναι ελεεινή, που θεωρείται ότι αυθαδιάζεις όταν ζητάς να τηρείται το ωράριο και να πληρώνεται η υπερεργασία και η υπερωρία.

Καταγγέλλουμε το στέλεχος της Τράπεζας Ν.Λ. ο οποίος όρμησε σαν μαινόμενος ταύρος στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της απεργιακής φρουράς, έσπρωξε όποιον, όποια βρέθηκε μπροστά του και πέταξε στα σκαλιά της εισόδου την αντιπρόεδρο του Συλλόγου. Η συνάδελφος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου θα πρέπει να επανέλθει για επανεξέταση μετά από οχτώ ημέρες αναρρωτικής άδειας, ύστερα από τον τραυματισμό της στη μέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία ICAP για να αποσείσει τις ευθύνες της έστειλε επιστολή γνωστοποίησης «εργατικού ατυχήματος» στο αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου.

Δεν πρόκειται να μας λυγίσουν ούτε με συκοφαντίες, ούτε με τραμπουκισμούς, Δεν πρόκειται να μας αποτρέψουν να αγωνιστούμε για τους συναδέλφους που απολύθηκαν άδικα (επειδή δεν ήταν αρεστοί σε κάποιον κάποια προϊστάμενο). Δεν θα επιτρέψουμε σε αδαείς, ημιμαθείς και ευθυνόφοβους υπαλληλάκους να χτίζουν καριέρα καταπατώντας την αξιοπρέπεια μας και πιέζοντας αφόρητα για αποδόσεις και για παράλογους στόχους.

Αυτή η κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή, όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι τα Σωματεία είναι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των εργαζομένων και ότι έχουν υποχρέωση να δίνουν απαντήσεις στα ζητήματα που θέτουμε και για τα οποία έχουν ενημερωθεί με δεκάδες επιστολές, ότι έχουν υποχρέωση να επιτρέπουν την ενημέρωση των εργαζομένων στον χώρο δουλειάς (διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων του Σωματείου) θα μας έχουν απέναντί τους και κάθε φορά καλύτερα οργανωμένους».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications