Πρώην στρατηγός του ΝΑΤΟ: «Αναπόφευκτος ο πυρηνικός πόλεμος με τη Ρωσία το 2017»
Πρώην στρατηγός του ΝΑΤΟ: «Αναπόφευκτος ο πυρηνικός πόλεμος με τη Ρωσία το 2017»

Ένας πρώην Στρατηγός του ΝΑΤΟ και υποδιοικητής των δυνάμεων της Συμμαχίας αποκάλυψε το χειρότερο δυνατό σενάριο που επεξεργάζονται οι Δυτικοί: Πυρηνικός πόλεμος με την Ρωσία το 2017

Ο Στρατηγός Ρίτσαρντ Σίρεφ, από την Βρετανία, υπηρέτησε σαν υποδιοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη από το 2011 έως το 2014και αναφέρει ότι το βιβλίο του, μία φανταστική ιστορία η οποία περιγράφει έναν πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία στις χώρες της Βαλτικής το 2017, βασίζεται σε ένα «άκρως αληθοφανές» σενάριο, το οποίο εμπνεύστηκε από την μοντελοποίηση μελλοντικών συγκρούσεων.

Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου, στην αρχή του επόμενου έτους, η Ρωσία πρώτα καταλαμβάνει την Ουκρανία, ώστε να εξασφαλίσει σίγουρη χερσαία δίοδο προς την Κριμαία και στην συνέχεια, εισβάλλει στις τρεις Βαλτικές χώρες-και μέλη του ΝΑΤΟ.

Το κίνητρο για τις ρωσικές ενέργειες θα είναι η κατανόηση των αδυναμιών του ΝΑΤΟ, αλλά και οι προσπάθειες περικύκλωσής της από την Συμμαχία. «Πρέπει να κρίνουμε τον Πρόεδρο Πούτιν από τις πράξεις του και όχι από τα λεγόμενά του», δήλωσε ο Σίρεφ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Εισέβαλλε στην Γεωργία, εισέβαλλε στην Κριμαία, εισέβαλλε στην Ουκρανία. Χρησιμοποίησε βία και όμως την γλύτωσε» Αν η Ρωσία χρησιμοποιούσε στρατιωτική βία ενάντια σε οποιαδήποτε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, τότε όλη η συμμαχία θα ήταν υποχρεωμένη να κηρύξει τον πόλεμο στην Ρωσία.

Οι ΗΠΑ είναι το ισχυρότερο μέλος του ΝΑΤΟ, με την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον Σίρεφ, η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να ανταποδώσει στις ΝΑΤΟϊκές ενέργειες. «Μην έχετε αυταπάτες. Η χρήση των πυρηνικών όπλων είναι οργανικό κομμάτι της ρωσικής στρατηγικής», δήλωσε ο Σίρεφ, παραλείποντας το γεγονός ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ που διαθέτουν πυρηνικά-ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία- έχουν την επιλογή ενός προληπτικού πυρηνικού χτυπήματος.

Η Ρωσία πρώτη απέσυρε την δέσμευση να μην χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα το 1993.
Ανάλογο σενάριο σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στις χώρες τις Βαλτικής έχει προβάλει και το BBC σε μία ταινία που επικεντρώνεται στην λήψη αποφάσεων μίας βρετανικής συμβουλευτικής επιτροπής η οποία θα ήταν υπεύθυνη για την διαχείριση της κρίσης.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η αρχική σύγκρουση μετατρέπεται σε πυρηνική σύγκρουση πλήρους κλίμακας, ενώ η συμβουλευτική επιτροπή επεξεργάζεται το σχέδιο καταστροφής των μεγαλύτερων ρωσικών πόλεων με διηπειρωτικούς πυραύλους Trident.

Οι κινήσεις του ΝΑΤΟ με την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Συμμαχία αλλά και οι κυκλωτικές κινήσεις του σε Μαύρη Θάλασσα, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Γεωργία, Βαλτική κτλ δεν αφήνουν περιθώριο για το που οδεύουν τα πράγματα.
Ποτέ άλλοτε οι ΝΑΤΟϊκοί δεν πραγματοποιούσαν στρατιωτικές ασκήσεις τόσο κοντά στα σύνορα με την Ρωσία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications