Πρόβα πολέμου από την τουρκία: Δέσμευσε το μισό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά - Σιωπή από το ΥΠΕΞ
Πρόβα πολέμου από την τουρκία: Δέσμευσε το μισό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά - Σιωπή από το ΥΠΕΞ

Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα έρχεται με νέο επεισόδιο. Αυτή τη φορά η τουρκία με ψευδο-NAVTEX δεσμεύει εκ νέου περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου τον Μάιο και τον Ιούνιο για να κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Συγκεκριμένα, με την πρόσφατη ψευδο-NAVTEX 329/16 που εξέδωσε από τη Σμύρνη, η τουρκία δεσμεύει τώρα περιοχές μεταξύ Σκύρου, Ψαρών, Εύβοιας και Άνδρου, για άσκηση με πραγματικά πυρά, σε σημείο που εφάπτεται στο Πεδίο Βολής Άνδρου και είναι γνωστό ότι από 1η Ιανουαρίου είναι ενεργοποιημένο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές που «δεσμεύει» η τουρκία:

Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά τις συνεχείς προκλήσεις των τούρκων στην Οινούσσες και το Ανατολικό Αιγαίο. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι τούρκοι λειτουργούν βάσει σχεδίου και μετακινούν τις προκλήσεις τους στο Κεντρικό Αιγαίο, ακριβώς εκεί που βρίσκεται η ναυαρχίδα του νατοϊκού στόλου.

Στόχος τους να καταφέρουν να κάνουν έστω και μία ημέρα ασκήσεων – παραβιάσεων με την ανοχή της Αθήνας, ώστε να μπορούν να θεωρούν κεκτημένο δικαίωμά τους την πραγματοποίηση οποιασδήποτε ενέργειας σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Το ΥΠΕΞ απλώς... κοιμάται!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications