Μικρή «γοργόνα» γεννήθηκε στην Ινδία! (φωτογραφίες)
Μικρή «γοργόνα» γεννήθηκε στην Ινδία! (φωτογραφίες)

Με ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί στην πολιτεία Ούταρ Πραντές της βορειοανατολικής Ινδίας.

Μια 22χρονη γυναίκα γέννησε ένα μωρό με το λεγόμενο «Σύνδρομο της Γοργόνας», καθώς τα κάτω άκρα του ήταν ενωμένα, όπως ακριβώς στα μυθικά πλάσματα.Λόγω της δυσπλασίας, οι γιατροί ήταν αδύνατο να καθορίσουν το φύλο του μωρού, το οποίο κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή περίπου για δέκα λεπτά.

Η γιατρός Δρ Vandana Arya, γυναικολόγος στο νοσοκομείο που γεννήθηκε το μωρό, δήλωσε πως δεν έχει δει ποτέ ξανά στο παρελθόν κάτι παρόμοιο. Μάλιστα, το μωρό είχε τα χεράκια του απλωμένα σαν πτερύγια, κάτι που έκανε το περιστατικό ακόμη πιο ιδιαίτερο.

Όπως επισημαίνει η γιατρός, το ανώτερο τμήμα του σώματος του μωρού ήταν απολύτως λειτουργικό, ωστόσο το κάτω μέρος δεν ήταν ανεπτυγμένο.

Το είναι η Σειρηνομελία
Η Σειρηνομελία, γνωστή και ως «Σύνδρομο της Γοργόνας», είναι μια απειλητική για τη ζωή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την περιστροφή και τη συγχώνευση των κάτω άκρων.

Η σπάνια συγγενής δυσπλασία κάνει τα ενωμένα πόδια να μοιάζουν με την ουρά ενός ψαριού.
Η δυσπλασία θεωρείται αποτέλεσμα της ανεπαρκούς αιμάτωσης του εμβρύου μέσω του ομφάλιου λώρου.

Η Σειρηνομελία είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς εκτιμάται ότι εμφανίζεται σε μία ανά 100.000 γεννήσεις.
Στα περισσότερα καταγεγραμμένα περιστατικά Σειρηνομελίας το μωρό δεν επιβιώνει περισσότερο από μερικές ημέρες λόγω επιπλοκών στη λειτουργία των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

Η χειρουργική επέμβαση προς αναδόμηση των κάτω άκρων είναι συνήθως αδύνατη, καθώς το κάτω μέρος του σώματος δεν έχει αναπτυχθεί σωστά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications