Το Ισλαμικό Κράτος έστησε ενέδρα σε Βρετανούς και Ιταλούς πεζοναύτες στη Λιβύη
Το Ισλαμικό Κράτος έστησε ενέδρα σε Βρετανούς και Ιταλούς πεζοναύτες στη Λιβύη

Βρετανοί πεζοναύτες που βρίσκονταν σε κοινή φάλαγγα με ιταλικά και λιβυκά στρατεύματα έπεσαν σε παγίδα που τους έστησε το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγρια μάχη.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, οι Βρετανοί και οι Ιταλοί κομάντος έπεσαν σε ενέδρα των τζιχαντιστών δεχόμενοι επίθεση και από βομβιστές αυτοκτονίας, ενώ υπάρχει ο φόβος δυτικοί στρατιώτες να έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Mirror επικαλείται ως πηγή της δημοσίευμα του ισραηλινού σάιτ DEBKA το οποίο ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας, πληροφοριών και τρομοκρατίας.Οι επιτιθέμενοι τζιχαντιστές αιφνιδίασαν τη βρετανοϊταλική στρατιωτική φάλαγγα όταν τη χτύπησαν με αυτοκίνητα βόμβες, που τα οδηγούσαν βομβιστές αυτοκτονίας, τα οποία ανατινάχτηκαν.

Την ίδια ώρα άλλοι τζιχαντιστές, που ήταν κρυμμένοι, άνοιξαν πυρ πάνω στους Βρετανούς, Ιταλούς και Λίβυους στρατιώτες, ενώ και πεζοί βομβιστές αυτοκτονίας, με γιλέκα εκρηκτικών, έτρεχαν να ανατιναχτούν πάνω στους συμμάχους.
Η επίθεση των τζιχαντιστών έληξε μόνο όταν ιταλικά και γαλλικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τις θέσεις τους.
Ιταλοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, στην επίθεση που λέγεται ότι έγινε την Τετάρτη αλλά το γεγονός μαθεύτηκε ξημερώματα πρωτομαγιάς.

Σε ό,τι αφορά τους Βρετανούς πεζοναύτες δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες, ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, Βρετανοί αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να αιχμαλωτίστηκαν και Λίβυοι στρατιώτες του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, μιας πολιτοφυλακής που διοικείται από τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος είναι Λίβυος με αμερικανική υπηκοότητα.
Η ενέδρα στήθηκε ενώ η φάλαγγα κινούνταν προς την πόλη Σύρτη, η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος και θεωρείται η τρίτη «πρωτεύουσα» της οργάνωσης. Οι άλλες δύο «πρωτεύουσες» είναι η Ράκα στη Συρία και η Μοσούλη στο Ιράκ.

Η συμμαχική φάλαγγα είχε ξεκινήσει από την παραλιακή πόλη Μισράτα και οι Ευρωπαίοι στρατιώτες εξεπλάγησαν από τα υψηλά μαχητικά προσόντα των τζιχαντιστών.
Στη Λιβύη έχουν αναπτυχθεί Βρετανοί, Γάλλοι και Ιταλοί κομάντος για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο πλευρό των στρατευμάτων της κυβέρνησης της χώρας. Υποτίθεται ότι οι Ευρωπαίοι στρατιώτες είναι στρατιωτικοί σύμβουλοι και δεν εμπλέκονται σε μάχες.

Η δύναμη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη έχει αυξηθεί σημαντικά. Πριν ένα χρόνο υπολογίζονταν στους 3.000 άνδρες, τώρα λέγεται ότι είναι μεταξύ 6-10.000.
Σε επικοινωνία της βρετανικής Daily Mail με το υπουργείο Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επιβεβαιώθηκε ή διαψεύστηκε το ρεπορτάζ. Πηγή απο αριστερή σελίδα ..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications