ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Το ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί πίσω από τους τζιχαντιστές - Στήνουν σκηνικό νέας παγκόσμιας σύρραξης
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Το ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί πίσω από τους τζιχαντιστές - Στήνουν σκηνικό νέας παγκόσμιας σύρραξης

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας Telegraph ότι ένας εκ εκ των διοικητών των δυνάμεων των ισλαμιστών του ISIS στην Ράκκα την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Χαλιφάτου είναι Τούρκος ανώτερος αξιωματικός ο οποίος υπηρέτησε σε ΝΑΤΟϊκές θέσεις και αυτή την στιγμή έχει την ισλαμική κωδική ονομασία Abu Bakr!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο τούρκος – νατοϊκός αξιωματικός μάχεται εναντίον ρωσικών και συριακών δυνάμεων, αφού οι αμερικανοί είναι εξαιρετικά απασχολημένοι στο να «αστοχούν» και να χτυπούν τις δυνάμεις του Άσσαντ.

Την ίδια ώρα, ο νατοϊκός στόλος έχει καταλάβει το κεντρικό Αιγαίο, προκειμένου να ελέγξει και να περιορίσει την ρωσική παρουσία στην Ελληνική Θάλασσα. Αυτά δεν είναι δικά μας λόγια, αλλά ηχηρή παραδοχή του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ που έγινε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, είχε πει: «Πάντοτε έχει στρατηγική σημασία η Μεσόγειος για το ΝΑΤΟ, διότι πρόκειται ακριβώς για την περιοχή όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποοι με τη βία στη Συρία. Και όπου επίσης βλέπουμε αύξηση της στρατιωτικής δύναμης της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με ναυτικές δυνάμεις, αλλά επίσης και με τη ναυτική βάση στη Συρία

Παράλληλα, διαβάζουμε στην ειδησεογραφία ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει την ανάπτυξη εκ περιτροπής τεσσάρων ταγμάτων στρατού στις χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία) και την Πολωνία σε μια «προσπάθεια αντιμετώπισης της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας», όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Wall Street Journal», αυτό συνεπάγεται συνολικά 4.000 στρατιώτες που προέρχονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι οι αμερικανοί προετοιμάζουν το έδαφος για μία νέα παγκόσμια σύρραξη. Μη μπορώντας να ανεχτούν τις δύο ήττες των πρακτόρων τους σε Συρία και Ουκρανία βάζουν την λεγόμενη «δυτική συμμαχία» να λειτουργήσει ως «μακρύ χέρι» τους σε τρία διαφορετικά μέτωπα.

Ο σχεδιασμός τους είναι η δημιουργία αντιπερισπασμού στην Βαλτική, ώστε να διασπάσουν τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν ήδη στην περιοχή της Συρίας ή έστω να περιορίσουν τον ανεφοδιασμό τους. Έτσι με το παράλληλο στραγγαλισμό μέσω της νατοϊκής παρουσίας στο Αιγαίο, που γίνεται με πρόσχημα το λεγόμενο «προσφυγικό», και την παρουσία αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, στρώνοντας έτσι το έδαφος για την χερσαία επιχείρηση που ανέλαβαν επί τη αφίξει του ρωσικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή.

Πρόκειται για τις ίδιες μετακινήσεις στρατευμάτων και προετοιμασίες που συνέβαιναν την εποχή πριν από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Απλώς έχουν αντιστραφεί κάπως οι ρόλοι, αφού τότε ο Στάλιν μετέφερε στρατεύματα και υλικά με επιθετικό προσανατολισμό, προφασιζόμενος ότι ετοιμάζεται για άμυνα, ενώ τώρα αυτός ο ρόλος έχει δοθεί στους δυτικούς.

Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι η Ελλάδα, με κοινή απόφαση των κομμάτων της εθνοπροδοσίας, τάσσεται για άλλη μία φορά στο πλευρό των νατοϊκών και των τούρκων, γεγονός που αδιαμφισβήτητα θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Οργιάζουν, άλλωστε, οι τούρκοι την ώρα που το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Αιγαίο.

Κώστας Αλεξανδράκης-xryshaygh

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications