Έρχονται οι ρώσικοι S-500 video:  Καταστρέφουν τα πάντα σε ακτίνα 650 χλμ και ύψος 200 χλμ ενώ «βλέπουν» τα στελθ των ΗΠΑ
Έρχονται οι ρώσικοι S-500: Καταστρέφουν τα πάντα σε ακτίνα 650 χλμ και ύψος 200 χλμ ενώ «βλέπουν» τα στελθ των ΗΠΑ

Οι Ρωσία και η Almaz Antey κατασκευάζoυν τα πρώτα δείγματα των πυραύλων S-500 που θα αντικαταστήσουν τους S-300.

«Περιμένουμε τα νέα δείγματα των S-500 να παραδοθούν σύντομα», αναφέρει ο στρατηγός Viktor Gumyonny, διοικητής της ρωσικής αεροπορίας και των συστημάτων αεράμυνας, μιλώντας στο Rossiya-24, μεταδίδει το TASS.

Το νέο πυραυλικό σύστημα θα μπορεί να πλήξει στόχους σε ακτίνα 650 χλμ και ύψος 200 χλμ. Οι πρώτοι πύραυλοι S-500 θα εγκατασταθούν στα περίχωρα της Μόσχας, δημιουργώντας μία αδιαπέραστη ομπρέλα πάνω από την ρωσική πρωτεύουσα και την κεντρική Ρωσία γενικότερα. Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι θεωρούνται απάντηση στο σύστημα αεράμυνας THAAD των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ.

Ήδη ο ρωσικός στρατός «τεστάρει» τους S-350 Vityaz με εύρος δράσης τα 120 χλμ και ύψος δράσης τα 30 χλμ.
Παρά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και των διεθνών κυρώσεων προς την Ρωσία η Μόσχα έχει καταφέρει να δημιουργεί άκρως επιτυχημένα οπλικά – αμυντικά συστήματα όπως οι S-500 τα οποία σύμφωνα με ειδικούς μπορούν ακόμα και να «δουν» τα αμερικανικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούν τεχνολογία στελθ, δηλαδή που τα κάνει αόρατα στα ραντάρ.

Χαρακτηριστικό της δράσης των S-500 είναι ότι μπορούν να καταρρίπτουν ακόμα και δορυφόρους οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά από τα 200 χλμ ύψος και επάνω.
Για να γίνει κατανοητό το εύρος δράσης τους, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται μόλις στα 418 χιλιόμετρα ύψος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications