Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με χιλιάδες θύματα τζιχαντιστών στη Συρία [Βίντεο]
Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με χιλιάδες θύματα τζιχαντιστών στη Συρία [Βίντεο]

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα στυγερά εγκλήματα και την ωμότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το ρωσικό δίκτυο Russia Today δημοσίευσε βίντεο στο οποίο καταγράφεται το σημείο που εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με χιλιάδες θύματα των τζιχαντιστών, στη συριακή περιοχή Σουλούκ, κοντά στην Ράκκα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγο πριν η περιοχή απελευθερωθεί από τις κουρδικές δυνάμεις, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν και έθαψαν χιλιάδες ομήρων.

Ένας από τους Κούρδους διοικητές μιλώντας στην κάμερα του ρωσικού δικτύου δήλωσε: «Αφού φτάσαμε για να απελευθερώσουμε την περιοχή, συναντήσαμε Κούρδους και Άραβες και τους ρωτήσαμε για τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους. Ανακαλύψαμε εκατοντάδες σορών αθώων θυμάτων σε φαράγγι».

Την ίδια ώρα, ένας από τους ντόπιους περιέγραψε συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τις εκτελέσεις. «Έφερναν όσους ήταν ακόμα ζωντανοί στο γκρεμό, τους έδεναν τα μάτια και πυροβολούσαν πάνω από τα κεφάλια τους για να τους φοβίσουν. Τότε εκείνοι έτρεχαν τρομαγμένοι και έπεφταν στο γκρεμό. Έφερναν και πτώματα άλλων, καλυμμένα με κουβέρτες και τα πετούσαν και αυτά», είπε ο κάτοικος της Σουλούκ.

«Απόδειξη είναι τα οστά και το αίμα που υπάρχει εκεί. Κανείς δεν ξέρει πόσο βαθύ είναι το φαράγγι», πρόσθεσε, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται ομαδικοί τάφοι με θύματα τζιχαντιστών, καθώς ο συριακός στρατός τον περασμένο Απρίλιο εντόπισε στην Παλμύρα έναν ακόμα με δεκάδες νεκρών, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Έπειτα από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί ή είχαν βασανιστεί άγρια πριν εκπνεύσουν. Βίντεο από το σημείο που βρέθηκαν οι νεκροί

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications