Αντίο παιδί μου, ντρέπομαι που σε μεγάλωσα ως Έλληνα
Αντίο παιδί μου, ντρέπομαι που σε μεγάλωσα ως Έλληνα

Όλο το δράμα της Ελλάδας σε μιαν ανάρτηση στο Facebook

«Ντράπηκα την ώρα που έφευγες, γιατί σας μεγάλωσα με αρχές και ιδανικά και δεν σας δίδαξα πώς να κλέβετε και να λέτε ψέματα. Σας δίδαξα να αγαπάτε την πατρίδα και το χώμα που πατάτε. Συγγνώμη, έσφαλα», έγραψε μια Ελληνίδα μάνα στον γιο της, που έφυγε από τη χώρα του για να δουλέψει στο εξωτερικό

«Δεν υπάρχει πιο συγκλονιστικό πράγμα στον κόσμο από τον καημό της μάνας που αποχαιρετάει το παιδί της, το οποίο φεύγει για την ξενιτιά, μια και η πατρίδα αδυνατεί να του προσφέρει ακόμα και τα πιο απαραίτητα για τα προς το ζην», αναφέρεται άρθρο της ιστοσελίδας Offsite, με αφορμή μήνυμα που ανέβασε στο Facebook μια Ελληνίδα μητέρα.

Στο μήνυμά της αυτή η μητέρα γράφει μεταξύ άλλων: «Στο καλό, παλληκάρι μου. Όταν αλλάξει αυτή η γ…κατάσταση σε αυτό το μ...κράτος και ψοφήσουν οι αλ…ταράδες και οι κλεφταράδες π…ες πολιτικοί, τότε, παιδί μου, θα σε υποδεχτώ με ψηλά το κεφάλι, που όλοι τους φρόντισαν να μας το χαμηλώσουν. Ντράπηκα την ώρα που έφευγες, γιατί σας μεγάλωσα με αρχές και ιδανικά, και δεν σας δίδαξα πώς να κλέβετε και να λέτε ψέματα. Σας δίδαξα να αγαπάτε την πατρίδα και το χώμα που πατάτε. Συγγνώμη, έσφαλα. Στο καλό, παιδί μου, καλή τύχη».

Δωδέκατη μείωση συντάξεων
Σκεφτόμουν αυτήν την ιστορία, ενώ λάμβανα υπ' όψιν μου τα όσα έγιναν πρόσφατα στην Ελλάδα, όπου οι «ριζοσπαστικοί αριστεροί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι «πατριώτες» συνάδελφοί τους από το δεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ ψήφιζαν με στρατιωτική πειθαρχία και χωρίς ίχνος ενοχής το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση. Ήταν τρομερό. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα ήταν η δωδέκατη μείωση των συντάξεων μέσα σε έξι χρόνια και η περικοπή και άλλων κοινωνικών δαπανών για τους πολύ φτωχούς. Έφερνε νέα φορολογικά βάρη για τους μηχανικούς και τους δικηγόρους που υποχρεώνονται να πληρώνουν περισσότερο από το 75%των εσόδων τους σε φόρους και ασφάλειες. Προέβλεπε επίσης τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων στους δανειστές. Το Τρίτο Μνημόνιο, που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα, στην ουσία αποτελεί λεηλασία του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά επίσης και της ιδιωτικής περιουσίας (μέσω της βάρβαρης φορολογίας).

Με σουρεαλιστικό τρόπο
Αυτά συνέβαιναν με έναν σουρεαλιστικό τρόπο. Αστυνομικοί καταλάμβαναν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απώλεια των αποδοχών τους. Την ίδια ώρα, άλλες αστυνομικές δυνάμεις έδειχναν πολύ πιο αποτελεσματικές από ό,τι σε προηγούμενες -δεξιές- κυβερνήσεις. Τώρα «αριστερές» αυτές οι ειδικές μονάδες καταστολής χρησιμοποίησαν μαζικά τα καπνογόνα στην πλατεία Συντάγματος και διέλυσαν τα πλήθη μέσα σε λίγα λεπτά. Έστειλαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τη Σοφία Παπαδογιάννη, παλιό μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαφώνησε με την πολιτική του Τσίπρα. Υστερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδίκαζε την αστυνομική βία που οι ίδιοι είχαν χρησιμοποιήσει εναντίον των διαδηλωτών.

Μοιάζουν με καρχαρίες
Όπως επισημαίνει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Δελφοί, για την προστασία της Δημοκρατίας», ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, αυτή η νέα βαρβαρότητα δεν θα ικανοποιήσει τη Γερμανία και τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, την Επιτροπή και το ΔΝΤ. Αυτοί μοιάζουν με καρχαρίες. Όσο περισσότερο αίμα καταναλίσκουν, τόσο περισσότερο αποζητούν. Όλα αυτά τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα θα την οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση, αλλά θα δημιουργήσουν και νέα κρίση μέσα στην ίδια την ΕΕ.

«Αυτή η ελληνική εξέγερση ξεπουλήθηκε από τους ίδιους τους ηγέτες της», επισημαίνει ο Κωνσταντακόπουλος. «Πρόκειται για ένα ξεπούλημα που πάνω απ' όλα εκπροσωπεί μίαν από τις μεγαλύτερες ήττες ηθικής στην ιστορία της διεθνούς Αριστεράς. Οι συνέπειές της για την Αριστερά, την Ελλάδα και την ίδια την Ευρώπη, ακόμα δεν έχουν κατανοηθεί. Για την ίδια την Ελληνική Αριστερά, αυτή η ηθική ήττα είναι πιο σημαντική και αποφασιστική ακόμα και από τη συντριπτική στρατιωτική ήττα της στον Ελληνικό Εμφύλιο πόλεμο του 1943-49. Γιατί μακροπρόθεσμα καταστρέφει τον λόγο της ίδιας της ύπαρξής της».

Προς το παρόν, όμως, κατάφερε ένα απίστευτα ψυχολογικό και ηθικό πλήγμα στον ελληνικό λαό, στον αυτοσεβασμό του και στην αυτοπεποίθησή του. Σε ποιον να απευθυνθείς; Ποιον να πιστέψεις, αν οι ηγέτες σου που τους είχες εμπιστευθεί σε προδίδουν; Ψηφίζεις κάτι, αγνοώντας όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, και οι ηγέτες σου κάνουν το αντίθετο. Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ επίσης διαίρεσε την κοινωνική βάση που στήριξε τον Τσίπρα πέρυσι (80% του πληθυσμού στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και 60% στο δημοψήφισμα). Πολλοί τώρα πιστεύουν πως δεν τους απομένει τίποτε άλλο παρά να προσπαθήσουν να επιβιώσουν.

Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχήθηκε στην εξουσία υποσχόμενος να σταματήσει τη νεο-αποικιοκρατική πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής της Ελλάδας από τους υποτιθέμενους εταίρους της στην Ευρώπη και το ΔΝΤ (ενώ από πίσω τους κρύβονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με τις Τράπεζές τους, που προκάλεσαν όλο αυτό το οικονομικό χάος στη Δύση). Τώρα η «Αριστερά» εφαρμόζει το πρόγραμμα που υποσχόταν πως θα σταματούσε και που εκπροσωπεί μια πολιτική πολύ χειρότερη από τον νεο-φιλελευθερισμό. «Στην Ελλάδα η Ευρώπη μεταφέρεται από τον νεοφιλελευθερισμό σε ένα είδος καταστροφικού καπιταλισμού.

Το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Αθήνα όχι μόνο αλλοιώνει την οικονομική δομή και τις κοινωνικές σχέσεις μέσα στο ελληνικό κράτος, αλλά καταστρέφει το ίδιο το ελληνικό έθνος, την κοινωνική, εθνική και δημοκρατική λειτουργία του», υποδεικνύει ο Κωνσταντακόπουλος. Καταστρέφει επίσης καθετί που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναγέννησή του. Δεν πρόκειται για ατύχημα, παρά για ένα πείραμα προς τον ολοκληρωτισμό. Τα ίδια συνέβησαν στη Μέση Ανατολή τα 15 τελευταία χρόνια με την επέμβαση των Δυτικών Δυνάμεων, που δεν είχαν σκοπό να ελέγξουν ή να κατακτήσουν, αλλά να καταστρέψουν τις σημαντικότερες αραβικές χώρες.

«Το να έχεις ένα κόμμα της 'ριζοσπαστικής Αριστεράς' που να εφαρμόζει στην Ευρώπη τέτοιες πολιτικές, συνιστά απίστευτο θρίαμβο για την πιο ακραία μορφή του καπιταλισμού, που ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να προβλέψουν. Το μόνο συγκρίσιμο παράδειγμα, που θα μπορούσε κάποιος να σκεφθεί, είναι η κατά φαντασία μεταμόρφωση της Σοβιετικής ηγεσίας σε οπαδούς των ιδεών της Θάτσερ και του Ρίγκαν, μια μεταμόρφωση που δεν θα μπορούσε παρά να εξαφανίσει από τον χάρτη την ίδια τη Σοβιετική Ένωση», προσθέτει ο Κωνσταντακόπουλος.

Το ηχηρό μήνυμα της Ελλάδας
Η στυγνή πραγματικότητα είναι πως η Ελλάδα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, να μην εμπιστεύονται πλέον την Αριστερά. Το πιο σημαντικό από αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με την οικονομική σημασία που έχει αυτή η χώρα. Η Ελλάδα είναι το παράδειγμα. Το πείραμα, αν θέλετε. Στην Ελλάδα οι αόρατες αλλά πανίσχυρες «αγορές» προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα υπόδειγμα για τη διευθέτηση του Χρέους στην Ευρώπη και διεθνώς.

Post A Comment:

2 comments

Georgiosείπε...

Ακριβός όπως το περιγράφεται είναι, δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε παρακμή και ελπίζω σύντομα να ανακτήσουμε ότι έχουμε χάσει. ΧΑ να ξεβρομίσει ο τόπος.......

Georgiosείπε...

Δυστυχώς η πικρή αλήθεια, ΧΑ να ξεβρομίσει ο τόπος!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications