Αγνοείται αεροσκάφος της Egyptair που πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο
Αγνοείται αεροσκάφος της Egyptair που πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την εξαφάνιση αεροσκάφους της EgyptAir από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο ενώ εκτελούσε πτήση από το Κάιρο προς το Παρίσι. Πρόκειται για αεροσκάφος Α320 που εκτελούσε την πτήση MS804 και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας στις 23:09.

Δεν επιβεβαιώνει ωστόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου τις πληροφορίες για συντριβή.
Σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία αναφέρει πως είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί το εάν το εξαφανισμένο αεροσκάφος συνετρίβη στη Μεσόγειο, διαψεύδοντας ορισμένα μέσα ενημέρωσης που είχαν μεταδώσει πως η συντριβή επιβεβαιώθηκε.

Αξιωματούχοι είπαν, off the record, πως το πιθανότερο είναι το αεροσκάφος να συνετρίβη, ωστόσο οι ομάδες έρευνας δεν έχουν βρει κανένα ίχνος συντριμμιών για να επιβεβαιώσουν το σενάριο αυτό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ahram» της Αιγύπτου, ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε 10 λεπτά πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Σήμα κινδύνου είχε εκπέμψει ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.
Όπως ανακοινώθηκε αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος). «Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε» δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι.

«Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε για την ώρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σχετικά με το αεροσκάφος της Egyptair που αγνοείται.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε πως κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Το αεροσκάφος μετέφερε 59 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με ανάρτηση της EgyptAir στο Twitter, το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών και εξαφανίστηκε περίπου δέκα μίλια αφότου είχε μπει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την τεχνική κατάσταση του αγνοούμενου αεροσκάφους ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, η Αίγυπτος είναι δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από τη Δύση, σημειώνει το Reuters. Αλλά η τουριστική βιομηχανία της χώρας δέχθηκε μεγάλο πλήγμα μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους πέρσι, τις συνεχιζόμενες αναταραχές και σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη χώρα.

Στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών MS804 από το Παρίσι προς το Κάιρο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ συμμετέχει ο ελληνικός στρατός.
Με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης ένα C-130 βορείως Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

Παράλληλα και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος. Τέλος, το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma, ενώ ένα ακόμη S-70 βρίσκεται στην Κάρπαθο και είναι σε ετοιμότητα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications