Ντοκουμέντο: Τι δείχνουν 7 καρέ για την υπόθεση Παντελίδη
Ντοκουμέντο: Τι δείχνουν 7 καρέ για την υπόθεση Παντελίδη

Στο στόχαστρο της διερεύνησης των οικείων του τραγουδιστή έχει μπει μια αλυσίδα γεγονότων από τη διαλεύκανση των οποίων ελπίζουν να χυθεί άπλετο φως για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Σκοπός είναι να διαλυθεί κάθε πιθανή αμφιβολία και να αποδειχτεί, επί της ουσίας, ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο και τι ήταν αυτό που έκανε το δημοφιλή τραγουδιστή να βγει με θανατηφόρες συνέπειες από τον δρόμο.

«Είναι αδιαμφισβήτητη η πρόθεση της οικογένειας Παντελίδη να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του δυστυχήματος προκειμένου να αναδειχτεί η ουσιαστική αλήθεια. Αυτή την εντολή ζήτησα, αυτή την εντολή έλαβα», τονίζει ο δικηγόρος τους κ. Χαράλαμπος Λυκούδης. Γεγονός, όπως επισημαίνεται, που καταδεικνύει την επικέντρωση της οικογένειας στην αποκάλυψη της αλήθειας - όποια κι αν είναι αυτή. Και παράλληλα επιβεβαιώνει την απόφασή της να συνδράμει ενεργά στη τεκμηριωμένη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων ώστε να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να οδηγηθεί σε ασφαλή δικαστική κρίση.

Γιατί δεν άνοιξαν οι αερόσακοι
Η πρόσκρουση του μαύρου SUV έγινε πλευρικά. Οι εικόνες δείχνουν ότι το όχημα υπέστη ζημιές μόνο στην δεξιά πλευρά, ενώ το υπόλοιπο έμεινε σχεδόν ανέπαφο. Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκαν μόνο οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας στη θέση του συνοδηγού και ο πλευρικός της ίδιας πλευράς και όχι οι υπόλοιποι. Και από αυτά τα ντοκουμέντα φαίνεται ότι τον θάνατο σκόρπισαν οι μπαριέρες που έσπασαν και μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Η ανίχνευση των στοιχείων που θα ολοκληρώσει την τραγική εικόνα ξεκινάει το ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου όταν ο νεαρός τραγουδιστής φεύγει μαζί με τις δύο κοπέλες από το σπίτι φίλων τους στη Γλυφάδα και ολοκληρώνεται τη στιγμή που συνέβη το ολέθριο τροχαίο. Στην διάρκεια, όμως, της αναζήτησης της αλήθειας ξεδιπλώνονται και ορισμένα ερωτήματα. Πρώτο απ’ όλα γιατί η Τροχαία δεν έχει πάρει καταθέσεις από τους φίλους του τραγουδιστή, τα πρόσωπα που τον είδαν τελευταία φορά να φεύγει και τα μόνα που ίσως μπορούν να πουν αν ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα του οδηγού και πήρε στα χέρια του το τιμόνι του θηριώδους SUV. Από την πλευρά της η Τροχαία που συνεχίζει την προανάκριση, βασισμένη και στην εξέταση DNA, ανεπίσημα επιμένει ότι έπραξε τα πάντα όπως προβλέπονται.

Ο Παντελής Παντελίδης και οι δύο συνεπιβάτιδές του στο μοιραίο τζιπ, Μίνα Αρβανίτη και Φρόσω Κυριάκου Παράλληλα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις καταθέσεις, εκ μέρους της διατυπώνεται ότι αυτό που ερευνά εδράζεται αποκλειστικά και μόνο στο τι συνέβη στο σημείο του δυστυχήματος και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο από την πλευρά της οικογένειας, ειδικοί επιστήμονες αναλύουν και επεξεργάζονται τα ευρήματα. Οπως τονίζεται από τον δικηγόρο τους, «αυτοί θα παραδώσουν τα πορίσματά τους με την απαραίτητη επιστημονική επάρκεια και την ευσυνειδησία που τους διακρίνει προκειμένου να συνδράμουμε το έργο της Δικαιοσύνης».

Τι συνέβη τη στιγμή της πρόσκρουσης
Στον αερόσακο τύπου κουρτίνας του συνοδηγού και συγκεκριμένα πάνω δεξιά στο εσωτερικό του οχήματος χτύπησε ο Παντελής Παντελίδης, όπως φαίνεται και από τα ίχνη του αίματος που άφησε. Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν ο οδηγός να τραυματίστηκε θανάσιμα στο πάνω δεξί παράθυρο του αυτοκινήτου; Η Τροχαία εξετάζει το ενδεχόμενο το σώμα του να μετακινήθηκε κατά τη διάρκεια της ανατροπής. Και σε αυτή την εικόνα φαίνεται ότι το αυτοκίνητο χτύπησε μόνο πλευρικά, καθώς δεν άνοιξαν οι υπόλοιποι αερόσακοι εκτός από τον πλευρικό στο δεξί κάθισμα και τον τύπου κουρτίνας πάνω από το παράθυρο.

Στο μεταξύ, αναμένοντας με αγωνία το πέρας της προανάκρισης, πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον της οικογένειας Παντελίδη τη φέρουν να διερωτάται γιατί δεν πάρθηκαν αποτυπώματα από το τιμόνι και το σημείο που ανοίγει η πόρτα του οδηγού, ενώ το DNA της 20χρονης Φρόσως Κυριάκου βρέθηκε στην αριστερή μπροστινή κολόνα του οχήματος. Η Τροχαία δικαιολογεί ότι δεν έγινε λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων γιατί, όπως διευκρινίζει , η σκόνη θα κατέστρεφε κάθε ίχνος DNA.

Ως εκ τούτου προτιμήθηκε να γίνει εξέταση γενετικού υλικού και όχι αποτυπωμάτων. Ταυτόχρονα για τα ίχνη DNA στην κολόνα ισχυρίζονται ότι αυτά προφανώς δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού της. Προβληματισμός επίσης φέρεται να προκύπτει και με το ότι δεν φαίνεται να υποβλήθηκαν σε τοξικολογικές εξετάσεις οι δύο συνεπιβάτιδες του τραγουδιστή, οι οποίες τραυματίστηκαν, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονταν, όπως άλλωστε ορίζει ρητά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Πληροφορίες από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία εικάζουν ότι έγινε λήψη αίματος μόνο για ιατρικούς και όχι για ανακριτικούς λόγους.

Σε ό,τι ακόμη αφορά το σκέλος των καταθέσεων, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν κληθεί ακόμα να καταθέσουν οι φίλοι του Παντελή Παντελίδη. Τα πρόσωπα δηλαδή που εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα τον είδαν να φεύγει από το σπίτι της Γλυφάδας και να μπαίνει στο αυτοκίνητο. Μαρτυρίες που θεωρούνται εξόχως σημαντικές, καθώς κάποιοι από αυτούς ίσως μπορέσουν να πουν ακριβώς σε τι κατάσταση ήταν ο 32χρονος άνδρας και φυσικά αν ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Οι «πατημένες» ζώνες και το εικόνισμα
Το εσωτερικό του μαύρου Mercedes έμεινε σχεδόν ανέπαφο. Ξεχωρίζουν οι ζώνες ασφαλείας που ήταν αυτό που λένε στη γλώσσα τους οι αστυνομικοί «πατημένες» για να μη χτυπούν τα προειδοποιητικά αλάρμ. Με απλά λόγια, τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός φαίνεται καθαρά ότι δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Συγκίνηση προκαλεί η εικονίτσα ενός αγίου που βρέθηκε πεταμένη στο κάθισμα του οδηγού...

Πολλή συζήτηση έχει γίνει και για το θέμα των αποζημιώσεων αλλά και των συμβολαίων που είχε ο τραγουδιστής. Κάποιοι μιλάνε για χορό εκατομμυρίων καθώς είναι γνωστό ότι ο Παντελής Παντελίδης είχε περισσότερα από 200 τραγούδια έτοιμα να κυκλοφορήσουν σε CD. Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Λυκούδης, σε αυτό το σημείο είναι κάθετος: «Είναι κακόβουλη, χυδαία και ανήθικη η επιχείρηση σπίλωσης της οικογένειας μέσω διαδόσεων περί προσπάθειάς της να αποφύγει τυχόν αποζημιώσεις. Δεν θα επιτρέψω ούτε αμυχή στην ηθική της οικογένειας Παντελίδη.

Η φονική μεταλλική μπάρα
Στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά ότι μία μεταλλική βέργα διαπέρασε το αυτοκίνητο από την ηλιοροφή, προφανώς τη στιγμή που το όχημα ανατρεπόταν και χτύπησε στο κεφάλι τον Παντελή Παντελίδη. Η κακή συντήρηση των κιγκλιδωμάτων και η διάβρωση που έχουν υποστεί από τον χρόνο είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην καταφέρουν να σταματήσουν την έξοδο του αυτοκινήτου από τον δρόμο, αλλά να σπάσουν και ουσιαστικά να μετατραπούν σε φονικά όπλα

Ας μην επιχειρήσουν κάποιοι να θίξουν την τιμή και την υπόληψή της. Οταν έχεις χάσει το παιδί σου και τον αδελφό σου με τόσο τραγικό τρόπο δεν υπολογίζεις τα χρήματα της αποζημίωσης». Οι πληροφορίες, πάντως, από την Τροχαία λένε ότι αναμένουν το πόρισμα των ειδικών πραγματογνωμόνων της Υπηρεσίας για να το εντάξουν στον φάκελο, ενώ παράλληλα περιμένουν να καταθέσει και η βαριά τραυματισμένη Μίνα Αρναούτη προκειμένου αυτός να κλείσει και να σταλεί στον εισαγγελέα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μια δεύτερη μπάρα τραυμάτισε τη Μυρτώ
Μια δεύτερη μεταλλική βέργα τρύπησε το μαύρο Mercedes ML και φέρεται να τραυμάτισε τον οδηγό και τη νεαρή κοπέλα στο πίσω δεξί κάθισμα. Ουσιαστικά το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν φέρει ζημιές που να δικαιολογούν τον νεκρό και τους σοβαρά τραυματίες. Ολα έγιναν από τις μπάρες που καρφώθηκαν στο εσωτερικό του

Τα θανάσιμα μυστικά του μοιραίου τζιπ
Οι εικόνες από το εσωτερικό του μαύρου SUV μπορεί να μην είναι ικανές να δείξουν από μόνες τους αν τελικά οδηγούσε ο Παντελίδης ή κάποιος άλλος, ωστόσο είναι αποκαλυπτικές για το τι συνέβη εκείνο το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου. Η πλευρική σύγκρουση με τις κακοσυντηρημένες μπάρες του δρόμου ήταν σφοδρή. Μάλιστα στο πόρισμα που ολοκλήρωσε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας, το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι αν δεν ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, διαβρωμένες από τη σκουριά και τον χρόνο, οι ρόδες του οχήματος δεν θα περνούσαν το στηθαίο ανατρέποντας το αυτοκίνητο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θανατηφόρο χτύπημα του 32χρονου τραγουδιστή έγινε στο δεξί μπροστινό σημείο της Mercedes, όπως φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες από τον ανοιχτό αερόσακο τύπου κουρτίνα και τα σημάδια που αυτός άφησε. Αν, λένε οι πληροφορίες από την οικογένεια, οδηγούσε ο Παντελής, πώς είναι δυνατόν το θανατηφόρο τραύμα να έγινε στην πάνω δεξιά πλευρά του οχήματος; Η Τροχαία και οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα εικάζουν πως αυτό έγινε διότι ο τραγουδιστής δεν φορούσε ζώνη και μετατοπίστηκε το σώμα του. Μάλιστα σε άλλη φωτογραφία είναι ορατό ότι η ζώνη ήταν «πατημένη», όπως αποκαλείται στη γλώσσα της Τροχαίας, δηλαδή περασμένη πίσω από τις πλάτες του οδηγού και του συνοδηγού για να μη χτυπάει το αλάρμ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαμπος Λυκούδης
Ολες οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του μοιραίου SUV δείχνουν ότι από τους πολλούς αερόσακους που διαθέτει, άνοιξαν μόνο οι δύο δεξιοί τύπου κουρτίνας μπροστά και πίσω και κανένας άλλος. Αυτό συνέβη γιατί το αυτοκίνητο συγκρούστηκε πλάγια, με αποτέλεσμα οι αισθητήρες να μην ενεργοποιήσουν τους μπροστινούς αερόσακους.

Τα σάπια σίδερα από τις μπάρες που κομμάτιασαν το παρμπρίζ χτύπησαν τον Παντελίδη και την 31χρονη συνεπιβάτιδά του στο πίσω κάθισμα Μίνα Αρναούτη, ενώ παράλληλα με την ανατροπή του οχήματος μια σιδερένια βέργα μπήκε στο όχημα από την ηλιοροφή. Ουσιαστικά γδαρμένη και κατεστραμμένη είναι όλη η δεξιά πλευρά του οχήματος, με το υπόλοιπο να έχει υποστεί μικρές ζημιές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications