Σκηνές χάους στην Ειδομένη: Λαθρομετανάστες διέλυσαν όχημα της Αστυνομίας και προπηλάκισαν γιατρούς μετά από ατύχημα - ΒΙΝΤΕΟ
Σκηνές χάους στην Ειδομένη: Λαθρομετανάστες διέλυσαν όχημα της Αστυνομίας και προπηλάκισαν γιατρούς μετά από ατύχημα - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ατύχημα με ένα σοβαρά τραυματισμένο αλλοδαπό ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν επεισόδια στον καταυλισμό της Ειδομένης. Στόχος της επίθεσης με πέτρες ήταν το βαν της αστυνομίας το οποίο ενεπλάκη στο ατύχημα, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι από την πλευρά τους έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στον δρόμο.

Οι λαθρομετανάστες μάλιστα εισέβαλαν στο ιατρείο, ζήτησαν από εικονολήπτες και φωτογράφους να καταγράψουν τον τραυματία και απώθησαν τους γιατρούς που ζητούσαν να αποχωρήσουν τα ΜΜΕ.
Η ένταση μεταφέρθηκε σε ολόκληρο τον καταυλισμό με τους λαθρομετανάστες να στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στον κεντρικό δρόμο και να εμποδίζουν κάθε αστυνομικό όχημα που περνούσε. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη με τους Έλληνες αστυνομικούς να έχουν βγει στο δρόμο για να τους απωθήσουν.

Οι πιο ψύχραιμοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν, ωστόσο ορισμένοι άρχισαν να πετούν πέτρες προς το μεταγωγικό όχημα της αστυνομίας, που σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν εμπλέκεται στο ατύχημα, με αποτέλεσμα να διαλύσουν όλα τα τζάμια του οχήματος, πριν άνδρες των ΜΑΤ φτάσουν στο σημείο και τους απωθήσουν, με ασπίδες και την εκτόξευση δύο χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα αστυνομικοί μετά από 30 ημέρες άνοιξαν τη σιδηροδρομική γραμμή. Δύο ώρες αργότερα οι λαθρομετανάστες έκλεισαν και πάλι τη γραμμή με σκηνές.

xryshaygh.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications