Προειδοποιεί η Ρωσία:800 τζιχαντιστές τρομοκράτες ζουν στη Γερμανία! πως την κατάντησαν ετσι την γερμάνια οι Εβραίοι; ειναι να κλαις!!!
Προειδοποιεί η Ρωσία: 33.000 βαριά οπλισμένοι τζιχαντιστές στη Μ.Ανατολή..και 800 τρομοκράτες έχουν περάσει και ζουν στη Γερμανία

33.000 βαριά οπλισμένοι τζιχαντιστές στη Μ.Ανατολή..και 800 τρομοκράτες έχουν περάσει και ζουν στη Γερμανία.Σχεδόν 33.000 μαχητές πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και είναι πολύ καλά οπλισμένοι, αφού διαθέτουν ακόμη και βαρύ οπλισμό, υποστηρίζει η υπηρεσία πληροφοριών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

"Το Ισλαμικό Κράτος έχει ισχυρή παρουσία στη Μέση Ανατολή. Έχει περίπου 33.000 μαχητές στην περιοχή αυτή, εκ των οποίων 19.000 στο Ιράκ και 14.000 στη Συρία" ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GRU) του ρωσικού γενικού επιτελείου, Σεργκέι Αφανάσιεφ. Σύμφωνα με τον Αφανάσιεφ, οι τζιχαντιστές έχουν στη διάθεσή τους άρματα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα μεταξύ των οποίων και MANPADs (φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας).

Μιλώντας σε ένα διεθνές συνέδριο με αντικείμενο την ασφάλεια, ο Αφανάσιεφ υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν τους τρομοκράτες στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. "Εξαπολύουν (σ.σ. οι τζιχαντιστές) επιθέσεις τόσο εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, όσο και εναντίον των μελών της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης που μετέχει στην ειρηνευτική διαδικασία. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει λόγω των πολλαπλών κριτηρίων ορισμένων χωρών που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους τζιχαντιστές για να ανατρέψουν το καθεστώς του Άσαντ", είπε.

Αναφερόμενος στη Λιβύη, ο Ρώσος αξιωματούχος εξήγησε ότι οι τρομοκράτες του ΙΚ προσπαθούν να ενώσουν διάφορες τοπικές φυλές υπό το λάβαρό τους και να παρασύρουν άλλες χώρες της περιοχής στη σύγκρουση με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. "Εξαπολύουν επιθέσεις στον λιβυκό στρατό και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις", είπε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μόσχας, το ΙΚ ελέγχει περίπου 250 χιλιόμετρα ακτογραμμής γύρω από την περιοχή του λιμανιού της Σύρτης και έχει στρατολογήσει περισσότερους από 4.000 Λίβυους, Αιγύπτιους και Τυνήσιους.

Στην Κεντρική Ασία το ΙΚ ενισχύει διαρκώς την παρουσία του, ιδρύοντας στρατόπεδα εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες. Οι ένοπλες οργανώσεις που συνδέονται με το ΙΚ και δρουν στην περιοχή έχουν περίπου 4.500 μέλη, συνέχισε ο Αφανάσιεφ.

Για την Ευρώπη, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι περισσότεροι από 33.000 βαριά οπλισμένοι τζιχαντιστές στη Μ.Ανατολή τζιχαντιστές έχουν περάσει τα τελευταία 4 χρόνια στη Γερμανία. "Η τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη έχει αυξηθεί σημαντικά, κυρίως λόγω της επιστροφής των μαχητών από τις εμπόλεμες ζώνες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία που απέκτησαν", κατέληξε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications