Ρωσία: Το πυρηνικό ολοκαύτωμα δεν είναι καθόλου απίθανο
Ρωσία: Το πυρηνικό ολοκαύτωμα δεν είναι καθόλου απίθανο

Οι συνεχόμενες πυρηνικές δοκιμές από τη Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύουν πραγματικό κίνδυνο για πολεμική αναμέτρηση μεγάλης έκτασης, εκτιμά η Ρωσία που καλεί την Πιονγιάνγκ να σταματήσει τις δοκιμές ενώ καλεί και τις υπόλοιπες χώρες να μην προκαλούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αναφέρει το Ria Novosti.

«Στην Κορεατική Χερσόνησο παρατηρείται μια κατάσταση συναγερμού. Οι πυρηνικές δοκιμές δεν βοηθούν καθόλου στη σταθερότητα της περιοχής και αυξάνουν κατακόρυφα την ένταση αποτελώντας πραγματικό κίνδυνο και καθιστούν πιθανό τον πυρηνικό όλεθρο» αναφέρει η Kommersant βασιζόμενη σε κυβερνητικές πηγές της Μόσχας.

Η Μόσχα προειδοποιεί τη Βόρεια Κορέα πως πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες και τις υποχρεώσεις της στον ΟΗΕ και να πάει σε διαπραγματεύσεις σε διεθνές επίπεδο.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ προειδοποιεί τη Βόρεια Κορέα για νέες κυρώσεις ως απάντηση στην αποτυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου την περασμένη εβδομάδα.

Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψιν κανένα και ετοιμάζει υπόγεια πυρηνική δοκιμή συνεχίζοντας έτσι τις προκλήσεις απέναντι στη Δύση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications