Νέα μελέτη αποδεικνύει την ύπαρξη μονόκερων στη Γη
Νέα μελέτη αποδεικνύει την ύπαρξη μονόκερων στη Γη

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, «οι μονόκεροι» ζούσαν σε περιοχές του Καζακστάν μέχρι 26.000 χρόνια πριν, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν και να συνυπήρχαν με τα μυστηριώδη αυτά ζώα στο μακρινό παρελθόν.

Οι λεγόμενοι Μονόκεροι (Unicorns) της Σιβηρίας δεν ήταν και τόσο πολύ όμορφα ζώα, όπως τα φαντάζονταν οι άνθρωποι στις μυθικές τους ιστορίες . Αποδείχθηκε όμως ότι το πλάσμα αυτό περιφερόταν στη Γη για αρκετά χρόνια.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι το ζώο – το οποίο θα είχε μεγαλώσει σε μέγεθος περίπου ίδιο με των Μαμούθ, ζύγιζε γύρω στους πέντε τόνους. Επίσης εκείνο το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ο «Μονόκερως της Σιβηρίας» βρέθηκε κοντά σε απολιθωμένα υπολείμματα κρανίων γιγάντιων ζώων, Βισόνων και Μαμούθ, Β.Α του Καζακστάν στην περιοχή Pavlodar.

Οι ερευνητές βασισμένοι στα απολιθώματα, συμπέραναν ότι το ζώο έφτανε περίπου τα 4,6 μέτρα σε μήκος, ενώ μεγάλωνε σε ένα ύψος περίπου των 2 μέτρων. Αν και δεν βρέθηκε το πραγματικό «κέρατο» του «Μονόκερου της Σιβηρίας», οι μελέτες του κρανίου δείχνουν ότι μια οστεώδης συμπαγής μάζα φαίνεται να υποστήριζε μια κεράτινη κέρατο.

Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι ο «Μονόκερως της Σιβηρίας» ήταν στην πραγματικότητα, μια παραλλαγή του αρχαίου ρινόκερου.. Οι επιστήμονες όμως απέδειξαν ότι το ζώο είχε μακριά πόδια που του επέτρεπαν να καλπάζει ανάλαφρα σαν ένα σύγχρονο άλογο, κι όχι να τρέχει σαν ρινόκερος με βαρύ καλπασμό.

Τα ζώα αυτά ,σύμφωνα με τα ευρήματα, πιθανότατα εξαφανίστηκαν εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών στη Σιβηρία. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο «American Journal of Applied Science».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications