Μητσοτάκης: Δεν είναι όλοι οι αριστεροί τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες είναι αριστεροί
Μητσοτάκης: Δεν είναι όλοι οι αριστεροί τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες είναι αριστεροί

Σε διάσταση με τον Τσίπρα παρουσίασε τον Τσακαλώτο ο πρόεδρος της ΝΔ, ρωτώντας τον πρωθυπουργό εάν απορρίπτει τις θέσεις των 53 ή θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο

Στην ιδεολογική ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ- τρομοκρατίας επέμεινε κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που τον κατηγόρησε ότι προσβάλλει την αριστερά και τους αγώνες της.

"Δε θα έλεγα ποτέ ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει βιώσει τον πόνο της απώλειας ενός δικού του ανθρώπου" είπε και στις διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: "Βεβαίως από αριστερούς και ακραίους αριστερούς τρομοκράτες".

Ο κ.Μητσοτάκης έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι δεν εξισώνει αυτές τις συμπεριφορές με τους αγώνες της αριστεράς και ότι τιμά τους αγωνιστές της αριστεράς, κάνοντας ειδική μνεία στην εντιμότητα του ΚΚΕ. Αναρωτήθηκε όμως "εάν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την αριστερά θα αναγνώριζαν εσας κ.Τσίπρα ως υπερασπιστή των ιδεωδών της αριστεράς".

Θέλησε επίσης να αποκρούσει την κατηγορία Τσίπρα ότι ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς, λέγοντας: "Δεν έχω καμία ανάγκη, δε μου αρέσει το ψάρεμα. Εγώ απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς κέντρου και όλων των σκεπτόμενων πολιτών που αγανακτούν μαζί σας" και ορίζοντας τη ΝΔ ως τη μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη.

Αιχμές για τους 53 Η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διακατέχεται από αριστερές ιδεοληψίες όταν μιλάμε για ζητήματα ασφαλείας, επέμεινε ο κ.Μητσοτάκης, υποστηρίξε όμως ότι οι πολίτες σήμερα αισθάνονται ανασφαλείς και γιατί φοβούνται ότι επιστρέφει η τραγική αβεβαιότητα του πρώτου εξαμήνου του 2015.

"Είναι ο κ.Τσακαλώτος απολύτως ευθυγραμμισμένος με εσάς; Διότι εαν ο υπουργός Οικονομικών ο κύριος διαπραγματευτής εκφράζει απόψεις που διαφοροποιούνται από του πρωθυπουργού υπάρχει προβλημα" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον κ.Τσίπρα, με αφορμή το κείμενο των 53 που δημοσιεύθηκε στο νεο site της πρωτοβουλίας και ανέφερε ότι έαν συνεχιστουν οι εκβιασμοί από τους δανειστές "καλύτερα να πέσουμε ηρωικά".

Ο κ.Μητσοτάκης ρώτησε λοιπον τον πρωθυπουργό: "Απορρίπτετε αυτές τις θέσεις ή θα ξαναβρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές;" Και στην πρωτολογία του άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι "Έρχεστε τώρα για να κλείσετε το μάτι στους 53 να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού".

Στο δε κλείσιμο της δευτερολογίας του, αναρωτήθηκε εάν ο κ.Τσίπρας θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο για να παραμείνει εκφραστής του λαϊκιστικού τόξου και να επαναφέρει το δίλημμα μνημόνιο- αντιμνημόνιο, προσθέτοντας "Δε τα λέω εγώ, οι 53 τα λένε".

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications