Το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με τα εθνικά Συντάγματα στην Ευρώπη
Το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με τα εθνικά Συντάγματα στην Ευρώπη

Το γερμανικό Ριζοσπαστικό Κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (Alternative für Deutschland, AFD) σε επίσημη ανακοίνωση του ανέφερε ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το γερμανικό αλλά ούτε με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά συντάγματα .

Οι νόμοι που διέπουν την θρησκεία αυτή απομονώνουν και περιθωριοποιούν τους μουσουλμάνους από τα εθνικά κράτη της Ευρώπης. Πρόκειται για μία αλήθεια η οποία «αποκρύφθηκε» επιμελώς από ΜΜΕ, φορείς και κυβερνήσεις, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Με λίγα λόγια τα εκατομμύρια των Μουσουλμάνων δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ενσωματωθούν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, οι δε μουσουλμάνοι δεν θα «υπακούουν» στους «νόμους και τα κελεύσματα» κανενός κράτους, δημιουργώντας δικά τους κράτη μέσα στα ευρωπαϊκά κράτη.

Απόδειξη αποτελεί η δημιουργία «γκέτο» σε πολλές ευρωπαϊκός πόλεις , όπως για παράδειγμα σε Γαλλία, Βέλγιο και προσεχώς στην Γερμανία, στα οποία θα εισέρχονται μόνο βαριά εξοπλισμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Η δομή της κοινωνίας τους , η διαστρωμάτωση με τους Ιμάμηδες θα προκαλεί συνεχώς προβλήματα και αναταραχές , ενώ σε βάθος ορίζοντα μετά από πολλά χρόνια θα «κυριαρχήσουν» επί των τοπικών ευρωπαϊκών κοινωνιών. Αυτό θα το επιτύχουν χρησιμοποιώντας τους ελεύθερους και δημοκρατικούς νόμους της ΕΕ , καθώς και κάθε νομικό «παράθυρο» που θα τους δοθεί.

Οι Μουσουλμάνοι που ζουν στη Γερμανία έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν σε σχέση με αυτές τις θέσεις του γερμανικού κόμματος, που εκπροσωπεί ένα κίνημα το οποίο γιγαντώνεται ημέρα με την ημέρα .

Οι αντι-ισλαμικές δηλώσεις εκφράστηκαν από την εκπρόσωπο του κόμματος AFD, Beatrix von Storch στις σελίδες της κυριακάτικης εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.Σύμφωνα με την von Storch, «το Ισλάμ είναι μια πολιτική ιδεολογία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι συμβατή με το γερμανικό σύνταγμα», αποκαλώντας το κόμμα της, ως «ευρωσκεπτικιστές».

Η ίδια θα επιδιώξει την απαγόρευση στο έδαφος της Γερμανίας όλων συμβόλων της μουσουλμανικής θρησκείας, τους μιναρέδες, τις εκκλήσεις των μουεζίνηδων και τα χιτζάμπ.Ένας άλλος εκπρόσωπος του κόμματος, ο Alexander Gauland σημείωσε ότι «το Ισλάμ, σε αντίθεση με θρησκείες όπως ο Καθολικισμός ή ο Προτεσταντισμός, συνδέεται πάντα με την κατάκτηση του κράτους. Γι “αυτό και ο κίνδυνος του εξισλαμισμού της Γερμανίας είναι μεγάλος».

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του Γερμανικού Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων Αϊμάν Μισέκ σύγκρινε τις δηλώσεις αυτές με τις απόψεις του ναζιστικού κόμματος.«Για πρώτη φορά από τότε που ο Χίτλερ εξαφανίστηκε , γερμανικό κυβερνητικό κόμμα προσπαθεί να δυσφημίσει μια ολόκληρη θρησκευτική κοινότητα θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξή της», είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Stefen Seibert δήλωσε ότι το άρθρο 4 του γερμανικού Συντάγματος εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης. Υπενθύμισε επίσης την θέση της Καγκελαρίου ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΑΣ Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το Ισλάμ «σίγουρα είναι σεβαστό και αποδεκτό στην Γερμανία».

Το περασμένο φθινόπωρο, τα είκοσι πρώτα άρθρα του γερμανικού συντάγματος έχουν μεταφραστεί στα αραβικά. Τα 10 χιλιάδες αντίτυπα αυτής της μετάφρασης έχουν διανεμηθεί στους πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Γερμανία από το Ιράκ και την Συρία.

Σε αυτά τα άρθρα αναφέρονται οι θεμελιώδεις διατάξεις του συντάγματος, όπως η ελευθερία της έκφρασης, του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους, της ισότητας των φύλων, και ούτω καθεξής.

Αναλυτές εκτιμούν ότι δεν γνωρίζουν για πόσο ακόμα θα κυβερνά η Καγκελάριος Μέρκελ στην χώρα αυτή , διότι η θητεία της είναι χρονικά προκαθορισμένη , αλλά σίγουρα ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας , μαζί με τους ομολόγους του στην Ευρώπη έχει να λύσει μια δύσκολη εξίσωση, αυτή του Ισλάμ και της ΕΕ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications