26 Απρ 2016

Η Νορβηγία πληρώνει πρόσφυγες και μετανάστες για να ξεβρομίσουν την χωρα τους -1.100 ευρώ/άτομο!

Η Νορβηγία πληρώνει πρόσφυγες και μετανάστες για να ξεβρομίσουν την χωρα τους -1.100 ευρώ/άτομο!

Οι Νορβηγικές αρχές εμφανίστηκαν πλέον και επισήμως διατεθειμένες να πληρώσουν περίπου 10.000 κορώνες (1.082 ευρώ) για τους αιτούντες άσυλο που είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τη χώρα οικειοθελώς.Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι στο Όσλο αυτό το μέτρο είναι λιγότερο ακριβό από ότι η παραμονή των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, θα διαρκέσει για έξι εβδομάδες, υπό την νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης (Utlendingsdirektoratet – UDI), σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK. Τα χρήματα θα καταβληθούν στους πρώτους 500 αιτούντες άσυλο που θα υποβάλλουν τα χαρτιά τους για εθελοντική επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους.

«Πρέπει να πείσουμε περισσότερους (ανθρώπους) να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους οικειοθελώς, δίνοντάς τους λίγο περισσότερα χρήματα για την έξοδό τους από την Νορβηγία. Αυτό θα μας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, γιατί κοστίζει πολύ πιο ακριβά να έχουμε αυτούς τους ανθρώπους να μένουν στα κέντρα μεταναστών», δήλωσε η υπουργός Ενσωμάτωσης Sylvi Listhaug.

Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι ελπίζει αυτή η πρωτοβουλία να είναι επιτυχής και να υποστηρίξει κατάλληλα εκείνους που επιστρέφουν στην πατρίδα τους εθελοντικά.«Υπάρχουν πολλοί που δεν δικαιούνται προστασίας και πρόκειται, με όλα τα κριτήρια, να απορριφθούν οι αιτήσεις τους. Είναι καλύτερο για μας αν τονώσουμε τώρα το ταξίδι τους πίσω στις χώρες τους…», πρόσθεσε η Λίστχαουγκ.

Οι αιτούντες άσυλο που θα αποφασίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, θα λάβουν 30.000 κορώνες (3,240 ευρώ), με τις 20.000 κορώνες από αυτό το ποσό να προορίζονται για τα έξοδα ταξιδιού.

Νωρίτερα η Υπηρεσία Μετανάστευσης της χώρας (UDI) ανακοίνωσε ότι μια οικογένεια με δύο παιδιά θα μπορούσε να περιμένει μέχρι και περίπου 80.000 κορώνες, επιπλέον της κάλυψης των εξόδων για το ταξίδι τους.«Ευχόμαστε ότι αυτοί που έχουν έρθει στη Νορβηγία με μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τη διαμονή τους εδώ, να αποφασίσουν ότι πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους εκεί (στην πατρίδα τους)», δήλωσε η Camilla Wilberg από την UDI.

Πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα θα διαφημιστεί μέσα από αφίσες σε 31 δήμους σε όλη τη χώρα. Συνολικά 35.358 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη Νορβηγία το 2015, σε σύγκριση με μόλις 11.480 το 2014, σύμφωνα με την Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης. Σύμφωνα με τα όσα κατέληξαν ΕΕ και Τουρκία πρόσφατα, η χώρα θα πρέπει να πάρει 1.500 αιτούντες άσυλο το 2015 και άλλους τόσους το 2016.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η Νορβηγία πληρώνει πρόσφυγες και μετανάστες για να ξεβρομίσουν την χωρα τους -1.100 ευρώ/άτομο!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications